6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

AKP Temayül yoklaması yapıldı

Samsun'da AK Parti teşkilat üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilçe belediye başkanlarının değerlendirilmesine yönelik oy kullandı.


AK Parti tarafından mevcut Büyükşehir Belediye Başkanları ve ilçe belediye başkanlarının değerlendirilmesine yönelik yapılan temayül yoklaması başladı. Türkiye genelinde yapılan oylamanın Samsun bölümü, Atakum Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Partililere iki ayrı fon verilerek hem Büyükşehir Belediye Başkanı ile hem de ilçe belediye başkanlarına yönelik sorular soruluyor. Üyeler kendilerine sorulan "Belediye başkanının çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?", "Belediye başkanı
hakkında genel olarak nasıl bir kanaate sahipsiniz?", "Belediye başkanının halkla ilişkilerini nasıl buluyorsunuz?", "Belediye başkanının teşkilatla ilişkilerini nasıl buluyorsunuz" şeklindeki sorulara cevap veriyor. Bugün 11.00'de başlayan oylama, 16.00'da son bulacak.


Samsun'daki seçimler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Şükrü Ayalan, AK Parti İstanbul Milletvekili, eski Devlet Bakanı Güldal Akşit, AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Şahin gözetiminde yapıldı.


Konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan, tabanın düşüncelerine her zaman öncelik tanıdıklarını, yapılan oylamayla birlikte belediye başkanları hakkında fikir edinileceğini söyledi. Daha önce kamuoyu yoklamalarının yapıldığın hatırlatan Ayalan, "Parti üyelerini düşüncelerine olabildiğince yer vermeye çalışıyoruz. Yapılan değerlendirmenin ardından mevcut belediye başkanlarıyla yola devam edip etmeyeceğimizi belirleyeceğiz" dedi.


AK Parti Samsun İl Başkanı Ali Akyüz ise Samsun'da mevcut belediye başkanlarını yeniden AK Parti'li yapmak, AK Parti'li olmayanları da AK Parti'li yapmak için start verdiklerini, adayların açıklanmasını beklediklerini belirtti.


Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı oylamada, AK Parti İl Yönetim Kurulu, kadın kolları, gençlik kolları, il genel meclisi, belediye meclis üyeleri oy ve belediye başkanları oy kullandı. Kullanılan oylar, AK Parti Genel Merkezi'ne gönderilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 16:10:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?