6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

AKP'den Rektöre ziyaret

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Akan'ı ziyaret eden AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, "Otel işletmeciliği yapan değil, şehirdeki reel sektörle ve sanayicilerle kucaklaşan bir üniversite istiyoruz" dedi.

AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç, AK Parti İl Gençlik Kolları yönetimi ile birlikte OMÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Akan'a 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Ziyarette projeleri hakkında bilgi veren Akan da, ziyaretlerinden dolayı milletvekili Kılıç ve beraberindekilere teşekkür etti. 

Milletvekili Suat Kılıç da OMÜ'nün ideolojik yaklaşımların değil bilimsel aklın üstün tutulduğu bir üniversite yapısına kavuşmasının en büyük arzuları olduğunu belirterek "Otel işletmeciliği yapan değil, şehirdeki reel sektörle ve sanayicilerle kucaklaşan bir üniversite istiyoruz" dedi. 

"Tek akıl değil, ortak akıl en üstün akıldır" ifadesini kullanan Kılıç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin bölgenin ve Samsun'un en önemli değeri olduğunu söyledi. Bu değerin ortak aklı ön plana çıkaran bir değerler sistemiyle bütünleşmiş olmasının Samsun için bir fırsat olduğunu anlatan Kılıç, şöyle konuştu: "OMÜ'de 'Teknopark' olgusunun Orta Doğu Teknik Üniversitesi düzeyine eriştirilmesi, 'tıp fakültesi' ve 'hemşirelik yüksekokulu' gibi acil ihtiyaç duyulan bölümlerde kontenjanların artırılması beklentilerimiz arasındadır. Bunun yanında, gemi inşaat sanayisinin merkezi haline gelen Samsun'da üniversitenin bu alana yönelik eğitim bilimlerini oluşturması da beklentilerimiz arasında yer almaktadır. OMÜ, Samsun'la birlikte büyüdü, bundan sonraki süreçte Samsun, OMÜ ile birlikte büyüyecek. Üniversitenin enerjisi de enerjimize eklendiğinde Samsun'un oluşturacağı sinerjiyi hiçbir şehir yakalayamaz." 

Ziyaretin sonunda toplu halde fotoğraf çektirildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 15:27:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?