6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

AKP'li Milletvekili Kılıç, Samsun'da

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Suat Binici'ye yüklenerek, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinin Samsun'da yüzlerce noktanın üzerindeyken, o eli göremeyenlerin siyaset yapıyor olmaları Samsun adına talihsizliktir" dedi.


Milletvekili Suat Kılıç, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ile birlikte Acem Tekkesi'nde AK Parti İlkadım, Gazi ve Yeşilkent Belde Başkanları ve Yönetim Kurulu ile bir araya geldi. Samsun'un kabuk değiştirdiğini belirten Suat Kılıç, "Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kaba inşaatının önemli bir bölümü tamamlandı. 2006 yılında ihale edildiği rakamlarla 70 milyon YTL'lik proje. Türkiye'nin en modern ve en görkemli hastanesi Samsun'da yapılıyor. Burada hizmet alacak kişiler bizim insanımız. Şuan orayı TOKİ inşa ediyor. 2009 Temmuz ayında hastanenin inşaatı bitirilerek Sağlık Bakanlığı'na devredeceğiz. Yani bu yatırım size. Burada kalıyor mu? Hayır. Samsun'un her tarafında yatırımlar devam ediyor. Projelerimizi tek tek anlatmaya saatler yetmez. Bu sene Samsun'un sınırları içerisindeki bölünmüş yollara gönderdiğimiz ödenek 75 milyon YTL. Samsun-Bafra bölünmüş yolunda 20 milyon YTL nakit paramız var. Bu sene bu yolu bitireceğiz. Samsun-Kavak arasında 20 milyon YTL paramız var. Bu yolunda inşaat eksiklerini tamamlayacağız. Kavak-Havza arasında 15 milyon YTL paramız var. O bölgede de viyadükler ve tünellerin bitirilmesi noktasında önemli bir ilerleme sağlayacağız. Hedef 2009 yılı sonuna kadar Samsun-Ankara arasını bölünmüş yol olarak hizmete açmaktır. Samsun-Ankara arasındaki bölünmüş yolda şuan 170 milyon YTL ödeneğimiz var. Bu rakamları eskiden bir arada görebilmek mümkün değildi" diye konuştu.


CHP Samsun Milletvekili Suat Binici'ye yüklenen Kılıç, "Biz 'Başbakan Erdoğan'ın eli Samsun'un üzerinde' dedik. Çıktı bizi eleştirdi. Kendisi 10 yıl süre ile Vezirköprü ilçesinde belediye başkanlığı yaptı. Vezirköprü'yü bir bardak temiz içme suyuna hasret bıraktın. 'O göremediğim el' sen Vezirköprü'de belediye başkanlığı yaptığın dönemde 20 bin metre su borusu gönderdi ve Vezirköprü'yü muhalefet belediye başkanlığı döneminde temiz içme suyuna kavuşturdu. Görmek için göz lazım. Başbakanın eli Samsun'da yüzlerce noktanın üzerindeyken o eli göremeyenlerin siyaset yapıyor olmaları Samsun adına talihsizliktir" şeklinde konuştu.

Partililere seslenen Milletvekili Suat Kılıç, şöyle devam etti:
"Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesini de Araştırma Hastanesi'nin bulunduğu alanda yapmayı hedefliyoruz. O bölgeyi Sağlık Kampüsü yapacağız. Bunları herkesin bilmesi lazım. Bunun için bunları görmesi ve anlatması gereken sizlersiniz. Bilgisiz siyaset yapılmaz. İcraatı görmeden laf anlatılmaz. Biz muhalefet değiliz. Biz iktidar partisiyiz. Muhalefet laf üretir, biz iş üretiriz. Dolayısı ile bizim yaptığımız işleri görmek ve anlatmak lazım"

.
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2008 Pazar 16:23:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mkc IP: 88.226.208.xxx Tarih : 15.06.2008 19:39:39

Degerli okur arkadaşlar..sayın vekil Suat bey çok doğru söylüyor görmeden konuşmamak lazım..fakat şunu unutuyor galiba,ben AKPli Samsun Büyükşehirin sorumluluk alanı içinde olan Altınkumda ikamet etmekteyim..Suat bey çok güzel konuşmuş..kendisi acaba buraların durumunu neden görmezlikten gelmektedir tabiiki bu ayrı bir soru..Samsun bölge şehri olmaya aday denilmek istenmekte..pekii biz neden halen altyapısızlıktan bahçelerimizdeki b?k çukurlarını kullanıyoruz..neden arazilerimizdeki su seviyesi kışın neredeyse 1 metreye ulaşmaktadır?.Yollarımız tamamen ham yol,kışın çamur deryası..yaz aylarında toz bulutlarında temiz kalmak için adeta savaş halindeyiz..hannii nerde buralarda DOGALGAZ hizmeti..kimler ve neden engelleniyor bu hizmet?yanii Suat bey bırakın bu pembe gözlükleri ve gerçekleri gelin görün ..tabiikii istek meselesi..gelmeyi istiyorsanız..Adaleti biz istiyoruz sizler dagıtırsanız alacagız yoksa maalesef..şuana kadar dağıtan olmadı..saygılar..