2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

AKP'nin başvurusu reddedildi

Samsun'da, İl Seçim Kurulu, AK Parti'nin İlkadım ve Atakum ilçesindeki seçim sandıklarının yeniden sayılması için yaptığı başvuruyu reddetti.


AK Parti Samsun İl Başkanlığı, İlkadım ilçesinde MHP'li Necattin Demirtaş'ın, Atakum ilçesinde ise CHP'li Metin Burma'nın seçimleri kazanması üzerine önce İlçe Seçim Kurulu'na sandıkların yeniden sayımı ile ilgili başvuruda bulundu. AK Parti'nin Atakum için itirazını İlçe Seçim Kurulu reddetti. İlkadım ilçesi için yapılan itirazlarda yeniden sayım yapıldı. İlkadım için yapılan sayımlarda AK Parti ile MHP arasında bin 233 olan oy farkı, bazı sandıklarda yapılan sayımlarda 594'e düştüğü ileri sürüldü.

AKParti, bu kez İlkadım ve Atakum ilçelerindeki sandıkların yeniden sayılması için İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. Ancak, İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Ahmet Koyuncu, her iki itirazı değerlendirdi ve reddine karar verdi. İl Seçim Kurulu'ndan kararı öğrenen MHP İlkadım Seçim Komisyonu Üyesi Av. Yusuf Ziya Çimen ve İlkadım Belediye Başkanı seçilen Necattin Demirtaş, adliye önünde açıklamada bulundular. Av. Çimen, "AK Parti'nin İl Seçim Kurulu'na itirazı reddedilmiştir. Artık bundan sonraki süreçte iş
bitmiştir. Sonuç hayırlı olsun" dedi.
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise, "Adalete güvenimizi belirtmiştik. Tecelli ettiğini görüyoruz. Sonuç herkese hayırlı olsun" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 17:41:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mkc IP: 88.228.245.xxx Tarih : 3.04.2009 18:16:35

yaa  arkadaş neden bu kadar ısrar ederki bu AKP li kaybedenler...sanki çok çoook işler yapmışlarda süpriz olmuş kaybetmeleri gibi düşünüyorlar..bırakın bu ayak oyunlarını be arkadaş..bal gibi yediniz cezayıı oturun oturdugunuz yerde..vatandaş size ceza vermek için 5 yıl bekledi sabır etti..şimdik sıra sizde bekleyin 5 yıl..o zaman tekrar bir hamle yaparsınız..şayet torpilden gecip vekil adayı olmazsanız.. haberiniz olsun vekil adayı olursanızda sizlere vatandaş ceza süreniz bitmeden tekrar ceza vermek için sıraya girecektir..mevcut SÖZDE SAMSUN vekilleride bu cezalardan paylarını alacaktır..sandık hepinize lazım olacaktır..çalışın hakettiğiniz oyu alın..çalışmadan oy alamıyacagınızı ögrenin artık eeeeey AKP li koltuk dostlarıı..  NO hizmet..NO oyyy..bu kadar basit..saygılar