6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

AKP'nin hedefi 5'te 5

AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç, 29 Mart 2009 yerel seçim hedefini “merkezde 5'te 5” olarak açıkladı.


Samsun Büyükşehir ile birlikte Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy belediyelerini kazanacaklarına inandığını kaydeden Kılıç, “Samsun'da Başbakan Erdoğan'ın hayal ettiği ve talimatlandırdığı modern kentleşmenin adımlarını attık. Gelecek 5 yılda da Başbakan Erdoğan'ın hayal ettiği Samsun'u el birliği ile inşa etmeye devam edeceğiz” dedi.
Samsun'da 2004'ten bu yana modern şehirleşme anlamında büyük hamleler yaptıklarını kaydeden Milletvekili Kılıç, “Bugünkü Samsun, 2002'de iktidarı devraldığımız günden de 2004'te yerel yönetimlerde iktidar olduğumuz günden de çok daha büyük ve modern bir kenttir. Samsun, şehirleşme dinamiklerinin harekete geçirilmesi noktasında kendi kategorisinde yer alan illere fark atmaya devam edecektir” diye konuştu.


Yerel yönetimlerde geçen 5 yılda merkezi hükümetin bütün imkan ve kaynaklarının Samsun için seferber edildiğine dikkat çeken Kılıç, “Hafif Raylı Sistem Taşıma Projesi'nin onaylanma ve kredilendirme süreci, Devlet Demir Yolları hangarlarının kentin önünden kaldırılması, TEKEL'e ait Reji binalarının belediyeye devri hükümetimizin Samsun belediyelerine sağladığı katkılara örnektir. Atakum-Kamalı, İlkadım-Selahiye, Canik ve Gazi'de TOKİ tarafından yapımı tamamlanan veya devam eden kentsel dönüşüm projeleri de Samsun'daki modern şehirleşme sürecine hükümetimizin sağladığı katkılar arasındadır. Bu süreçte Samsun bir yandan doğalgaz kullanan şehirler arasında girerken, diğer taraftan aynı Samsun inşaatı devam eden hastanelerle bölgenin sağlık merkezi haline geliyor” şeklinde konuştu.
Samsun'da Başbakan Erdoğan'ın hayal ettiği ve talimatlandırdığı modern kentleşmenin önemli adımlarını attıklarını dile getiren Suat Kılıç, şöyle konuştu: “Yerel yönetimlerde gelecek 5 yıl ise Samsun için modern bir metropol olmanın diğer gereklerine kavuşma süreci olarak değerlendirilecektir. Başbakan Erdoğan'ın hayal ettiği Samsun'u el birliği ile inşa etmeye devam edeceğiz. Hedefimiz 'Samsun'da 5'te 5'tir. Büyükşehir ile birlikte Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy belediyelerini de kazanarak AK Parti iktidarının hizmet ve proje imkanlarından gelecek 5 yılda da Samsun'u yararlandırmak istiyoruz.”

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 14:40:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MKC IP: 88.254.198.xxx Tarih : 18.11.2008 17:40:25

ALTINKUM isminde SAMSUN BÜYÜKŞEHİRE baglı bir bölgeniz daha oldugunu hatırlatmadan gecemeyecegim sayın başkan...burda O BAHSETTİGİNİZ hizmet anlamında hicbir katkınız olmamıştır şu ana kadar...İSTERSENİZ hatırlatayım...DOGALGAZ YOKTUR...ASFALTLANMIŞ 1 METRE YOL YOKTUUR..ALTYAPI DEDİĞİMİZ HİZMET BİLİNMİYOR buralarda..herkez ÇUKUR KAZIYOR....O bahsettiginiz pırıl pırıl modern SAMSUN da ALTINKUMUN yerini nereye saklıyacaksınız.?? YAZ aylarında TOZ..KIŞ aylarında ÇAMUR deryası olan ALTINKUM da yaşamaya çalışan , SAMSUN BÜYÜKŞEHİRE KAYITLI SAMSUNLU bir vatandaşım ben...SINIRLARINIZ KURUPELİTTE BİTMİYOR dikkatinizi çekerim... evet ..sayın Başbakanımız Samsun belediye sınırları içinde olan Altınkum bölgesini görmediği kesin..Bizim ayaklarımız çamurdan ve tozdan kurtulup ne zaman asfalta basacak onu sormak isterdim..samsun merkezine yapılan hizmetler tamamen göz boyama ve birilerini hoşnut etme çabasıdır..Altınkum bölgesinde dogalgaz hizmetide yoktur..yollarımız ham yoldur..arazilerimiz 1 metre su altındadır..otobüs duraklarımız sadece bir direk ve tabeladan ibarettir..daha sayacak o kaddar çok hizmet eksiğimiz varki..nasıl saysak bu kısacık sayfalarda..saygılar..