6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

AKP'nin Samsun adayı kim?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara ile ilgili kararını bugünkü toplantıda açıklamayacak.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda Ankara için mevcut başkan Melih Gökçek'in ismi ağırlık kazandı. Parti, Samsun, Gaziantep ve Sakarya'da yeni isimlerle seçime girecek. Erzurum'da mevcut başkan Ahmet Küçükler ile 'yola devam' kararı alan AK Parti, Bursa ile ilgili kararını henüz netleştirmedi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 4.5 saat süren toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda AK Parti'nin mevcut büyükşehir ve 46 il belediye başkanlarından yola devam edecek isimler değerlendirildi.

İstanbul, Konya, Kocaeli, Antalya ve Kayseri Büyükşehir belediye başkanlarının yeniden aday gösterilmesine karar veren AK Parti, bugün de Ankara, Samsun, Sakarya, Gaziantep, Bursa ve Erzurum ile ilgili değerlendirme yaptı. Toplantıda Ankara'da Melih Gökçek ile yola devam edilmesi görüşü ağırlık kazandı.

AK Parti, Erzurum'da da Ahmet Küçükler ile 'yola devam' karar aldı. Samsun, Gaziantep ve Sakarya'da yeni bir isimle seçime girilmesini kararlaştıran AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Bursa ile ilgili kararını ise daha sonra verecek.

Ancak Başbakan Erdoğan'ın bugün saat 13.00'te Altındağ Spor Salonu'nda yapacağı toplantıda Büyükşehir belediye başkanlarıyla ilgili bir açıklama yapmayacağı öğrenildi. AK Parti'de, büyükşehir belediyeleriyle ilgili son kararını vermek üzere
Merkez Yürütme Kurulu önümüzdeki günlerde yeniden toplanacak.

- İŞTE DEVAM KARARI ALINAN İLLER
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, belediyeleri AK Partili olan 46 ilin mevcut başkanlarından yola devam edecek isimleri de belirledi. Daha önce 46 ilde temayül yoklaması ve kamuoyu araştırması yaptıran Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz hafta içerisinde 46 ilin milletvekillerini tek tek dinlemişti.

AK Parti MYK'da son şekli verilen ve yeniden aday gösterilmesine karar verilen illerin şunlar olduğu öğrenildi: "Adıyaman, Aksaray, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kilis, Kırşehir, Manisa, Mardin, Nevşehir, Rize, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak." Başbakan Erdoğan'ın belirlenen illerin tümünü bugün açıklayıp açıklamayacağı ise henüz netlik kazanmadı.

AK Parti, Afyon, Kütahya, Osmaniye, Bingöl, Muş, Siirt, Ağrı ve Amasya'da ise yeni adaylarla seçime girilmesine karar verdi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 10:20:20
Güncelleme :28 Aralık 2008 Pazar 10:29:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MKC IP: 88.229.250.xxx Tarih : 28.12.2008 15:58:09

İnşaallahta öyle olur..samsun büyükşehir başkanı adaletsizlik yapıyor..Merkezin belirli yerlerine gereginden fazla hizmet anlamında olmayan sadece göze hitap eden yatırımlar yapıyordu..meselaa samsunda kaç kişinin atı var?? gereksiz bir mıntıkaya at koşu bilmem nesi yaptı trilyonlarla..Hizmetleri gereken yerlere meselaa Altınkum bölgesine 1 çivi bile çakmadı..yollarımız(büyükşehire ait olanlar özellikle belirtiyorum)çammur deryası kışın..yaz aylarında toz bulutlarıyla örtülmekte..doğalgaz lüks olarak görülmekte Altınkuma..bahçelerimizdeki b?k çukurları ve arazilerdeki yer yer 1 metre sularda altyapısızlıktan işin cabası..daha anlatacak çok şeyler varda bu sayfaya sıgdıramam..bence AKP nin ADALET kısmını iyi kavrayan 1 aday olması lazım..ben verirmiyim o bana kalsın isterim..fakat olursa başkan akp den yinede Altınkum bölgesi için çok şey farketmiyecek gibi..saygılar herkeze...Samsun basınını yakından izlemeye devam edecegim..