2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

AKS TV ile Kanal S birleşti

AKS TV İLE KANAL S BİRLEŞTİ

Samsun'dan yayın yapan yerel haber kanalı Kanal S ile uydudan yayın yapan AKS TV güçlerini birleştirdi.

“Samsun'un dünyaya açılan penceresi” olarak gösterilen AKS TV ile “Türkiye'nin ilk yerel televizyonu” Kanal S, iş ve yayın ortaklığı konusunda birleşti. AKS TV ile Kanal S'nin bundan böyle yayınlarını ortak sürdürecekleri bildirildi. Birleşmenin ardından oluşturulan ortak yönetimin başkanlığına AKS TV Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Şahin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'na Mehmet Ali Coşkuner, Genel Müdürlüğe Ali Yılmaz, Genel Yayın Yönetmenliği'ne Şakir Gürel, Üyeliğe de Mahmut Erdoğan getirildi.

Her iki kurum arasında imzalanan protokolle yürürlüğe giren anlaşma gereği AKS TV ve Kanal S eşit şartlarda binalarını da birleştirdiler. AKS TV ekipmanları ve kadrosu, Kanal S'nin yayın yaptığı ve yeniden düzenlenen hizmet binasına taşındı.

Bu birleşmenin bölgedeki işletmelere örnek olacağını belirten Ortaklık Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Şahin, " 'Küçük olsun benim olsun' mantığı yerine, 'çok olsun herkesin olsun, bölgemiz yararlansın' düşüncesiyle hareket ediyoruz" dedi. Abdullah Şahin, bu birlikteliğe rağmen, AKS TV ve Kanal S'nin bağlı bulunduğu anonim şirketlerin ortak yapı, yönetim, hükmü şahsiyet ile resmi ve hukuki durumlarının da yasa gereği aynen devam edeceğini açıkladı.

Genel Müdür Ali Yılmaz, şirketlerin sadece kendi ellerindeki kaynaklarla belli bir ölçüde ilerleme sağlayabildiklerini belirterek, işletmelerin yeni kaynak oluşturmayı öğrenmek zorunda olduklarını söyledi. Yeni kaynak oluşturmanın en kolay ve hızlı yolunun kendi kaynaklarını başkalarının kaynakları ile birleştirmek olduğunu vurgulayan Yılmaz, "İşte bu anlamda biz de AKS TV ve Kanal S olarak böyle bir birleşmeye imza attık. Gücümüze güç kattık" diye konuştu.

AKS TV ve Kanal S'nin Genel Yayın Yönetmenliği'ne getirilen Şakir Gürel, "Bu birliktelikle AKS TV, karasal anlamda Samsunlulara daha çok yaklaşacak, Kanal S ise yayınlarını uydu kanalı ile dünyaya taşıyacak. Birlikte hem daha kaliteli yayın yapma hem de daha geniş kitleye ulaşma imkanımız olacak. Kısacası, bölgemiz adına çok önemli olduğuna inandığımız bu işbirliğinden, herkes fazlasıyla yararlanacak" şeklinde konuştu.

AKS TV İLE KANAL S BİRLEŞTİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 17:45:02
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 17:50:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?