6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Aktekke Kur'an Kursu'nda icazet töreni

Samsun'un Bafra İlçe Müftülüğü'ne bağlı Aktekke (İhsaniye) Kur'an Kursu'ndan mezun olan 6 hafız için icazet töreni düzenlendi.


Aktekke Kur'an Kursu'nda düzenlenen icazet töreni, Ankara Kocatepe Camii görevlisi Nurettin Okumuş'un Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı.

Törende bir konuşma yapan Aktekke Kur'an Kursu yöneticisi Enver Çakıroğlu, 1983 yılında kurulan Aktekke Kuran Kursu'ndan bugüne kadar bin 656 hafız mezun olduğunu söyledi. Bafra Müftüsü Burhan Keleş ise hafızlığın azmin, gayretin ve nihayetinde sabrın sonucunda elde edilebilen büyük bir kazanç ve bereket olduğunu ifade etti.

Samsun İl Müftüsü Osman Şahin de yaptığı konuşmada, kendisinin de bir hafız olduğunu, Kur'an-ı Kerim'in dünyada ezberlenmiş, tek kutsal kitap olduğunu kaydetti. Törende Aşıkkutlu Eğitim Merkezi Müdürü İhsan Şenocak, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Sivas İl Müftüsü Mustafa Balık, Bafra Vaizi Yunus Özdamar ve Hollanda'da vaizlik yapan Süleyman Ramazanoğlu'nun da birer konuşma yaptığı törende Kur'an-ı Kerim tilavet edildi, ilahiler söylendi.
Daha sonra Abdulkadir Mersinli, Veysel Tanrıverdi, İbrahim Altun, Kerem Karış, Fatih Baştuğ ve Hayrettin Yürük'e hafızlık diplomaları verildi

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 20:16:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?