6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Aktütün'e saldırıya sert tepki

Samsun'da şehit ve gazi dernekleri, Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne bölücü terör örgütünün yaptığı saldırı sonucu 15 askerin şehit edilmesini 'hain saldırı' olarak nitelendirip, terör örgütünün son çırpınışları olarak değerlendirerek sert tepki gösterdi.


Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne bölücü terör örgütünün Irak'ın kuzeyinde bulunan unsurları tarafından dün yapılan saldırıda, 15 güvenlik görevlisinin şehit edilmesinin ardından Türkiye genelinde tepkiler çığ gibi büyüyor. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Ahmet Diril, "Saldırıyı nefretle kınıyoruz" diyerek hainlerin hiçbir zaman emellerine ulaşamayacağını, saldırıların hepsinin boşa çıkacağını söyledi.


Terör belasının ve örgütünün son çırpınışları olduğunu ifade eden Diril, "Panik havasında yapılan bu saldırılar sonrasında hainlerin elleri kısa zamanda kırılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, bundan önce olduğunu gibi bundan sonra da hak ettiği onuru yaşacaktır. Bunun anlaşılması noktasında şanlı tarihimizin bir kez daha gözden geçirilmesini istiyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Yüce Türk milletinin başı sağ olsun" dedi.


Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Samsun Şube Başkanı (EMŞAD) Bilal Erim, hain saldırıyı kınayarak biran önce terörün bitirilmesi gerektiğini kaydetti. Terör sorununun Türkiye'nin sorunu olduğunu ve Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendirdiğini, bundan herkesin sorumlu olduğunu ifade eden Erim, "Gerekirse bir seferberlik ilan edilsin, bu terör belasını durduralım. Terörle sadece askerin mücadele etmesi yetmiyor, ülke olarak el birliği içerisinde mücadele vermeliyiz" diye konuştu.


Erim, kalleşçe yapılan saldırının hesabını Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin mutlaka soracağını, köklü çözümlerin bulunmasının ise bir gereklilik olduğunu dile getirdi

İha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 18:29:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?