2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Akyürek'ten Yılmaz'a övgü

BAŞKAN  AKYÜREK'TEN BAŞKAN YILMAZ'A ÖVGÜ

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın ev sahipliğinde 4 ilin büyükşehir belediye başkanları 2 Kasım'da Samsun'da bir araya gelecek.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın ev sahipliği yapacağı Büyükşehir Belediye Başkanları Bilgi, Deneyim ve Paylaşım Toplantısı'na Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki katılacak. Toplantıdan bir gün önce Konya Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile birlikte Samsun'a gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek'e kenti gezdiren Başkan Yılmaz, sahil yolu, Atatürk'ün karaya indiği yer olan Tütün İskelesi, Batı Park rekreasyon çalışmaları, raylı sistem güzergahı, Belediye Doğal Taş Elemanları Üretim Tesisleri ve Belediye Atlı Spor Tesisleri'ni gezdirerek bilgi verdi. Raylı sistem çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ve 2010 yılının sonuna kadar tamamlanmasını planladıklarını söyleyen Yılmaz, "Raylı sistem tamamlandıktan sonra büyük ölçüde Samsun'un ulaşım sorununu ortadan kaldıracak. Bunun için çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir. Raylı Sistem Projesi'nin Samsun'a çok büyük yararlar olacak. Bu proje Samsun'un olmazsa olmazlarından birisidir" diye konuştu.

Kentte son 10 yıl içinde büyük gelişmeler yaşandığını ifade eden Yılmaz, "Samsun artık kabuğunu kırdı. Büyük işler yapmaya başladık. Sahil yolunu yeniden düzenleyerek Samsunluların hizmetine sunduk. Daha önce fuar alanının olduğu yerde vatandaşlarımız kanalizasyon denize aktığı için burunlarını kapatarak geçiyordu. Oysa şimdi vatandaşlarımız sahilde balık tutuyor, gönül rahatlığı içinde gezisini yapıyor. Bunlar Samsun'a büyük artılar kattı. Samsun'u daha da geliştirmek için büyük projelere imza attık.

Şehrin hemen yanında olan gıda toptancılarını, kamyon garajını, otogarı, balık halini, sebze ve meyve halini Samsun'un güneyine taşıyarak kentin önünü açtık. Bunu başarmak için uykusuz gecelerimiz oldu" şeklinde konuştu.

Şehrin doğusunda bulunan Tekkeköy ilçesine yıllarca hiçbir altyapı hizmeti götürülmediğine dikkat çeken Başkan Yılmaz, "Tekkeköy'ün girişini yeniden düzenledik. Kanalizasyon sorununu halletmek için büyük çalışmalar yaptık. Tekkeköylü'nün artık yüzü gülüyor. Çünkü, yıllarca buralara hiç hizmet gitmemiş. Tekkeköy, Samsun sınırlarına dahil edildikten sonra çehresi değişti. Batı Park'a 4 bin fidan diktik. Ailelerin çocukları ile gezmeleri için oyun alanları yaptık. Gelecekte Batı Park'ı Samsun'un kent ormanı

haline getireceğiz, bunda çok kararlıyız. Ayrıca su sporlarının yapılması için kanal inşa ediyoruz. Burası 2010 yılının 19 Mayıs'ında bitirilerek hizmete girecektir. Batı Park'a balık restoranları yapıyoruz. Bunun inşaat çalışmalarını da tüm hızıyla devam etmektedir. Amacımız, Samsunluları buralara çekerek güzel saatler geçirmelerinin sağlamaktır" dedi.

Yılmaz'ın Samsun'a büyük hizmetler yaptığını belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, "Bu gezi bizim için çok faydalı geçti. Başkan Yılmaz, Samsun'un çehresini adeta değiştirmiş. Bu Samsun'a üçüncü gelişim, her gelişimde yeni projelere imza atmış görüyorum. Bu son gelişimde de Samsun'u çok gelişmiş ve değişmiş buldum. Samsunlular böyle bir belediye başkanları olduğu için sevinmeliler. Başkan Yılmaz'dan belediyecilik adına çok şeyler öğreniyoruz. Ben Sayın Yılmaz'a ağabey diye hitap

ediyorum. Onunu belediyecilikle ilgili birikiminden faydalanıyorum" diye konuştu.

BAŞKAN  AKYÜREK'TEN BAŞKAN YILMAZ'A ÖVGÜ
BAŞKAN  AKYÜREK'TEN BAŞKAN YILMAZ'A ÖVGÜ
BAŞKAN  AKYÜREK'TEN BAŞKAN YILMAZ'A ÖVGÜ
BAŞKAN  AKYÜREK'TEN BAŞKAN YILMAZ'A ÖVGÜ
BAŞKAN  AKYÜREK'TEN BAŞKAN YILMAZ'A ÖVGÜ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 09:45:01
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 10:25:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?