2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Alabora olan kayık battı

Samsun'da fırtına yüzünden bir balıkçı teknesi alabora olup battı.

Edinilen bilgiye göre, Samsun'un Atakum ilçesi Kurupelit açıklarında vatandaşlar denizde alabora olan bir kayıkta bulunan bir kişinin el sallayarak yardım istediğini görünce durumu polise bildirdi.

Olay mahalline Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sulatı Arama Kurtarma ekipleri, Sahil Güvenlik ekipleri ve Samsun Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Sulatı Grup Amirliği ekipleri ile ambulans sevk edildi. Denizdeki fırtına yüzünden kayıp gözden kaybolurken, kayıkta kaç kişi olduğu tespit
edilemedi.

Kurtarma ekipleri bot yardımıyla denizde arama çalışması yaparken, olumsuz hava şartları arama çalışmalarını aksattı. Sahil Güvenlik ekipleri ile İtfaiye Sualtı Arama Kurtarma ekipleri sahil boyunca kayıp parçalarını ve kayıkta bulunan kişileri aradı.

Kurtarma ekipleri, fırtına ve denizde kum kayması sebebiyle yüzmenin tehlikeli olduğunu belirterek, megafonla anons yapıp vatandaşların denize girmemeleri konusunda uyardı. Sahil Güvenlik ekipleri balıkçı barınaklarını kontrol ederek eksik kayık olup olmadığını da araştırdı.

Denizdeki fırtına sebebiyle oluşan dalgalar arama çalışmalarının sonuçsuz kalmasına sebep oldu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 17:14:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?