2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Alacam'da 23 Nisan kutlamaları

Samsun'un Alaçam ilçesinde, '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' çeşitli etkinliklerle kutlandı.


Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk bayrağı çekilmesiyle ilk tören yapıldı. Buradaki çelenk sunma töreninin ardından Şehir Stadyumu'na gidilerek kutlama şenliklerine geçildi. Törene İlçe Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Garnizon Komutanı Abdullah Sezer, Belediye Başkanı İlyas Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Doğru katıldı.


Karayolları Kolin İlköğretim Okulu öğrencisinin seslendirdiği öğrenci andının ardından günün anlamına dair bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, “Mustafa Kemal Paşa, Milli Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak için İstanbul'dan Samsun'a 19 Mayıs 1919'da ayakbastı. Samsun'dan Amasya'ya, oradan Erzurum'a ve Sivas'a gitti. Sivas ve Erzurum'da kongreler topladı. Egemenliğin millette olduğuna inanıyordu. Bu inançla 'Milleti yine milletin gücü kurtaracaktır.

Tek bir egemenlik vardır, o da milli egemenliktir' diyordu. Millet Meclisinin açılması için yurdun dört bir yanından seçilip gelen temsilciler Ankara'da toplandılar ve 23 Nisan 1920 günü TBMM ilk toplantısını yapmış ve çalışmalarına başlamıştır” dedi.


Konuşmanın ardından öğrenciler, 23 Nisan içerikli şiirlerini okudular. Okulların halkoyunları ekipleri oynadıkları oyunlarla bayrama renk katarken, erkekler ve kızlar çuval yarışı, halat çekme yarışı, koordinasyon yarışı beğeniyle izlendi.

Göçkün 75. Yıl YİBO Spor Kulübü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan güreş takımı jimnastik gösterisi büyük alkış topladı.
 

İha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 20:18:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?