6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Alaçam'da 'Benim Ailem Kursu'

Samsun'un Alaçam ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan 'Benim Ailem Kursu' yoğun ilgi görüyor.


Alaçam Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan ve 0-6 yaş çocuklarını kapsayan Aile Çocuk Eğitimi Kursu, merhaba oturumuyla başladı. "Benim Ailem" adı altında verilen kursun 16 hafta süreceğini belirten Alaçam Halk Eğitimi Merkezi öğretmeni Banu Köse, "Anne-baba olarak rolünüz çok belirleyicidir.

Çünkü çocuğunuzun yaşamı tümüyle size bağlıdır. Çocuğunuza en iyi bakımı verecek ve ihtiyaç duyduğu sevgiyi gösterecek yegane kişiler sizlersiniz. Çocuğunuzun ilk öğretmeni, ilk oyun arkadaşı sizsiniz. Çocuğunuzu ihmal, istismar ve şiddetten yalnızca siz koruyabilirsiniz. Çocuğunuz kendine sizi örnek alır. Çocuğum en iyi şekilde yetiştiğinde bundan kimler yararlanır. Güvenli bir aile ortamında sağlıklı ve mutlu olur. Okulda ve hayatta başarı sağlar. Çocuğun sağlığı ve mutluluğu, ailenin mutluluğunu getir.

Çocuklar büyür, üretken bireyler olarak topluma katılır. Eğitimli, sağlıklı, becerikli, mutlu ve üretken bireyler kazanır. Sağlık masrafından tasarruf sağlar. Eğitim masrafından tasarruf sağlar. Sosyal güvenlik masrafından tasarruf sağlar. Vasıflı işgücü kazanır.

Refah artar, yoksulluk azalır. Suç oranları düşer. 16 haftalık eğitim programını tamamladığınızda kendinizi daha iyi ifade etmeyi, çocuğunuzla ve çevrenizle daha iyi iletişim kurmayı öğrenirsiniz. Üstelik yeni arkadaşlar edinip çocuk yetiştirme ile ilgili deneyimlerinizi ve sorunlarınızı birbirinizle paylaşabilir; anne-baba olarak kendinizi daha güçlü ve yetkin hissedeceksiniz. Mutlu birey, mutlu toplumu oluşturur" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 11:28:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?