6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Alaçam'da 'miço' kursu açıldı

Samsun'un Alaçam İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından gemi adamlarına yönelik STCW (miço) kursu açıldı.

Denizcilik Müsteşarlığı ve Denizcilik Denetleme Kurulu tarafından Samsun Alaçam Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne, tayfa sınıfı gemi adamları ile sınırlı yeterlilikler, balıkçı gemisi ve yat kaptanlığı yeterliğine yönelik STCW eğitimleri verme yetkisi kurul tarafından uygun görüldü. Bu nedenle Alaçam Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce STCW kursu başlatıldı.

Alaçam Eski Çok Programlı Lisesi'nde açılan STCW kursunun açılışına Alaçam Kaymakamı Mustafa Masatlı, Alaçam İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, Gerze Liman Başkan Yardımcısı İbrahim Baş, Alaçam Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sezai Tural, Müdür Yardımcıları Ayşe Türker ve İlker Çelenk katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sezai Tural, Alaçam ilçesinde ilk defa böyle bir kursun açıldığını, bu kursun bölge insanına önemli bir hizmet olduğunu belirtti. Gerze Liman Başkan Yardımcısı İbrahim Baş, bu kursların bölgede balıkçılık yapan vatandaşların önemli bir ihtiyacını gidereceğini ve ekonomik yönden katkı sağlayacağını söyledi.

Alaçam Kaymakamı Mustafa Masatlı, Türkiye genelinde 936 adet Halk Eğitim Merkezi bulunduğunu ve bu 936 halk eğitimi merkezinden biri olan Alaçam Halk Eğitimi Merkezi'nde böyle bir kurs açılmasının çok memnuniyet verici olduğunu vurguladı.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 12:09:37
Güncelleme :28 Mayıs 2008 Çarşamba 12:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?