6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

'Aldığımız kararların arkasındayız'

Samsunspor Kulübü Başkanı Fuat Köktaş, "Yönetim olarak vazifemiz kulübümüzü korumak ve kollamak. Aldığımız kararların arkasındayız" dedi.


Nuri Asan Tesisleri'nde, kadro dışı bırakılan Serkan Aykut, Zafer ve Çağatay ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan başkan Fuat Köktaş, bu zamana kadar yaptıkları gözlemlerde kulüp içerisinde bir takım yönetim değişikliğine gidilmesine karar verildiğini, bunlardan önemlisi 3 futbolcunun kadro dışı bırakıldığını söyledi.
Köktaş, "Çağatay, garanti parası olan 100 milyar liranın kendisine ödenmiş olmasına rağmen sadece ilk 18 kadrosuna girdiği için yaklaşık 14 bin YTL maç başı parasını almaması nedeniyle federasyona gitmesinden dolayı, kulübe karşı diğer oynayan futbolculara bir haksızlık olarak yönetim tarafından değerlendirilmiş ve kadro dışı bırakılmıştır. Çünkü futbol anlamında takıma bugüne kadar bir katkısı olmamıştır. Sakatlığının geçmesi beklenilmiş, en son Diyarbakırspor maçında oynadığı futbolla takıma faydalı olamayacağı gözlenmiştir. Zafer Şakar'a biz kulüp yönetimi olarak geçmiş borcu 300 bin YTL, bugünkü transfer ücreti Galatasaray'a ödediğimiz kiralık bedeli de 50 bin YTL olmak üzere 350 bin YTL para ödemişiz. Bu sezonla alakalı aylık 2 taksiti kendisine ödenmiş olmasına rağmen o da kulübümüze faydalı olamamıştır. O da federasyona gittiği için maç başından dolayı daha fazla maç başına borçlanılmaması adına kadro dışı bırakılmıştır. Bu anlayış şudur: Futbolcu kendisini koruma adına hareket eder, bunda yasal
yollar açıktır. Kimseye federasyona gitti diye tavır alınmaz ama bizimde kulüp yönetimi olarak kulübümüzü korumak, kollamak ve en azami derecede borçlanmayı sağlamak vazifemizdi. Biz de yönetim olarak böyle bir kararı almayı uygun bulduk" diye konuştu.


Serkan Aykut'un Altay maçından sonra bir takım disiplinsiz davranışlara ve duygusallıklara girdiğini gördüklerini belirten Fuat Köktaş, "Gecen hafta itibariyle habersiz ve izinsiz antrenmanlara katılmamıştır. Bundan dolayı Serkan Aykut'un da kadro dışı bırakılmasına karar verilmiştir. Bunu yaparken mevcut çalışan, futbol oynayan, Samsunspor'a faydalı olmaya uğraşan futbolcularımızın da hakkını korumak ve kulüpteki birlik ve beraberlik adına da bu hareket yapılmıştır. Eğer biz gelecek yılın takımını oluşturuyorsak, fayda sağlayamadığımız ve gelecek yılda bile beraber olmak istemeyen futbolcular varsa, onların yerine alt yapıdan gelen genç çocuklarımızı kadroya alıp onları seneye hazırlama amacını da sağlamış bulunuyoruz. Bu nedenlerden dolayı bu karar alınmıştır. Biz kararımızın arkasındayız. Samsunspor'un menfaatleri, Samsunspor'un çıkarları neyi gerektiriyorsa, yönetim bu kararı almaktan hiç imtina etmeyecek ve gerektiği yerde gerekli kararlar alacaktır."
Malzemeci Ali Sağlam'ın alt yapıya gönderilmesi nedeniyle futbolcuların antrenmana çıkmaması konusunda yapılan haberlere ise Başkan Köktaş, "Böyle bir durum söz konusu olmadığı gibi, bunları düşünmek bile doğru bir şey değil. Herkes bu kulübün personelidir, işçisidir. Herkes bu kulüpte işini yapacak, her yerde çalışacak. Yoksa bugüne kadar kulüpte her şey yolundaydı, her şey iyi gidiyordu da neden bu kulüp bu halde. Kulübün bu halde olmasının sadece nedenleri 'gelip giden, taşın altına elini koyan yönetimler mi?' diye de bakmak lazım. Bu bir bütündür, malzemecisiyle masörüyle, idari personeliyle, futbolcusuyla. Bunu bir bütün olarak değerlendirilmesi lazım. Bu kulüp istediği personelini istediği yerde çalıştırma hakkına sahiptir" şeklinde konuştu.


Yarın yapılacak olan kongreye de değinen başkan Fuat Köktaş, yönetimsel anlamda henüz bir hazırlığın olmadığını gördüklerini, ilk kongrede bir şey olmayacağını düşündüğünü, ikinci kongrede yeni bir yönetim çıkacağını ümit ettiğini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 17:57:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?