2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Ali Dede parasına kavuştu

Samsun Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu'nda görevli bir polis memuru, bankta otururken bulduğu, içinde 500 TL para bulunan cüzdanı sahibine ulaştırmak için seferber oldu.

Polisin gayretleri sonucu ulaşılan 74 yaşındaki çiftçi, parasına kavuşunca polislere teşekkür etti.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu'nda görevli polis memuru Hüseyin Özbayrak, sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki bankta otururken yerde bir cüzdan fark etti. Aynı zamanda söz konusu bölgede hırsızlık olaylarında görevli olan ve yankesicilere göz açtırmayan Hüseyin Özbayrak, yerden cüzdanı aldığında içinde 500 TL para olduğunu fark etti. Cüzdanda bulunan nüfus cüzdanından yola çıkan polis memuru Hüseyin Özbayrak, parayı sahibine ulaştırmak için adeta seferber oldu.


Önce 155 Polis İmdat Servisi, daha sonra da 156 Jandarma İmdat Servisi ile irtibata geçen Hüseyin Özbayrak, bununla da yetinmeyip Muhtarlar Derneği'nden de kimlik sahibi Ali Adsan'a (74) ulaşmak için yardım istedi. Yapılan araştırma sonucu Samsun'a 96 kilometre uzaklıktaki Ladik ilçesine bağlı Günkoru köyünde ikamet eden Ali Adsan'a ulaşıldı. Ali Adsan parasını almak için bugün Samsun'a geldi. Polis memuru Hüseyin Albayrak, cüzdanını düşüren yaşlı adam ile Mecidiye mevkisinde buluşup parasını ve cüzdanını kendisine teslim etti.

Kulağından  rahatsız olduğu için Samsun'a doktora geldiğini ve bu sırada cüzdanını düşürdüğünü belirten Ali Adsan, polislere teşekkür ederek, "Doktora geldiğimde cüzdanımı üzerimde bulamayınca köyde unuttum zannettim. Çiftçilik yaparak geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. 500 TL benim için iyi bir para. Allah polislerimizden razı olsun. Bana ulaşmak için çok uğraşmışlar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.
Hırsızlık Bürosu ekipleri, yaşlı adamı ekip otosuyla gideceği ilçe minibüslerinin kalktığı durağa da götürerek, kendisini dolmuşa bindirip köyüne geri gönderdiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 14:57:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?