6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Alışveriş merkezinin inşaatı tamam

Çarşamba Belediyesi tarafından Orta Mahalle'de yaptırılan alışveriş merkezlerinin inşaat çalışmaları tamamlandı.


Doğuyaka Kentsel Dönüşüm Çalışmaları çerçevesinde Orta Mahalle'de eski pazaryerleri, eski hal ve Yeşilırmak Stadyumu'nun bulunduğu alan yeniden düzenleniyor. Yeni ticaret alanları ile çalışmaların başladığı alan üzerinde ilçeye prestij kazandıracak mekanlar inşa edeceklerinin altını çizen Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba ilçesinin her gecen gün değişen ve gelişen bir yapıya kavuştuğunu söyledi. Dündar, "Alışveriş merkezi ilçemiz ticaretine büyük katkı sağlayacak" dedi.


İnşaat çalışmaları tamamlanan alışveriş merkezlerinin ardından bölge üzerinde çalışmalara devam edeceklerini belirten Başkan Dündar, "Bu alanda kent meydanı ve yürüyüş yolları inşa edeceğiz. Zamanla şehir merkezinde kalan ve kötü görüntü oluşturan eski pazaryerlerini geçtiğimiz günlerde yıkmıştık. Şimdi bu alana modern ticaret alanları inşa ettik. Çalışmalarına başladığımız 36 metrekare genişliğinde 56 adet yeni ticaret alanları inşaatlarını kısa sürede tamamladık. Eski sebze halinin yeni sebze haline taşınmasından dolayı açılan alan ile şehir stadyumunun da kaldırılması ile planlanan alanda projenin devamını sağlayacağız. Bu projenin hayata geçirilmesi ile ilgili olarak şeker fabrikası yanındaki mevkide bulunan alan belediyemiz mülkiyetine katılarak şehir stadyumunun bu bölgeye alınması çalışmalarına başlanılmıştır. Eski pazaryerini bölgeye yakın bir alana taşıyoruz" diye konuştu.


2008 yılında kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten Belediye Başkanı Dündar, Bıtayaka (Modern Otogar ve Yeşilırmak Kenarı) Kentsel Dönüşüm Çalışmalarına start verdiklerini açıkladı. Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali inşaatının tamamlandığını belirten Başkan Dündar, "Önümüzdeki ay eski otogardaki esnafın yeni terminale taşınmasının ardından buraları tamamen yıkarak altı otopark üstü meydan olarak yeniden düzenleyeceğiz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 13:12:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?