6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Almanya'da aranan şahıs yakalandı

Almanya Karslsruhen Federal Yüksek Mahkemesi'nin bu ülkede faaliyet gösteren terör olayıyla ilgili hakkında yakalama müzekkeresi çıkarttığı ve Interpol tarafından kırmızı bültenle arandığı iddia edilen 1 kişi Samsun'da yakalandı.


Edinilen bilgiye göre, "yabancı bir terör örgütüne üye olmak" ve "destek sağlamak", "dış ticaret ve ödemeleri kanunu ihlal" suçlamalarıyla Almanya Karlsruhen Federal Yüksek Mahkemesi tarafından hakkında 19.09.2008 günü yakalama müzekkeresi çıkartılan S.S., Samsun'un 19 Mayıs ilçesinin Beylik köyünde kendisine ait evde yakalandı. Jandarma tarafından gözaltına alınan S.S.'nin Alman vatandaşlığına geçtiği ve yakalandığında Almanya'ya iadesi amacıyla Interpol tarafından kırmızı bültenle arandığı öğrenildi.

Jandarma S.S.'nin evinde 2 adet flash bellek, 2 adet bofdinnfass, 1adet bilgisayar kasası, 3 adet uçak bileti, 47 adet muhtelif CD, Almanca ibareli notlar, banka dekontları, diz üstü bilgisayar, 1 adet F.B. tarafından yazılmış cep kitabı, Almanya yazılmış bir tomar evrak, çeşitli kitaplara el koydu. S.S., 'silahlı örgüt kurma ve üye olma' suçlarından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Bafra Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

İha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 16:52:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?