6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Alperen Ocakları'ndan 'özür' tepkisi

Alperen Ocakları Samsun İl Başkanlığı, bir grup aydının başlattığını 'Ermenilerden özür' kampanyasına tepki gösterdi.

Alperen Ocakları Samsun İl Başkanı Recep Temel, "Kimsiniz ne hakla ve ne adına Ermenilerden özür diliyorsunuz?" sorusunu yönelterek, "Türk Milletini tarihi hakikatlerin hilafına milletler arenasında suçlu konumuna düşürmek kimin ekmeğine yağ sürmektir?" ifadesini kullandı.

Başka milletlere zulüm konusunda en masum milletin tartışmasız Türk milleti olduğunu bilmesi gerektiğini ifade eden Temel, sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla ile ilgili bilim adamlarının yaptığı araştırmaların ortada olmasına rağmen, bazı bilim adamlarının kampanya başlatmalarının sineleri yaraladığını kaydetti.

"Emperyalizmin Osmanlı'nın son zamanından günümüze temcit pilavı gibi kullandığı sözde Ermeni soykırımı bir safsatadan ibarettir" diyen Temel, şunları söyledi: "Sizin vicdanlarınız Türk milletine yapılan aleni zulümler karşısında kaskatı iken, uydurmadan ibaret olan yaklaşımlara karşı son derece hassassınız. Siz Ermenilerce katledilen mazlum Türkleri hatırlamazsınız. Ermeni Asala terör örgütünün şehit ettiği temsilcilerimizi hatırlamazsınız. Hocalı Katliamı sizin vicdanlarınızı rahatsız etmez. Emperyalizmin dünyanın her tarafında döktüğü Müslüman ve Türk kanı sizin için kıymet ifade etmez."

Kampanyaların milletin huzurunu kaçırmak, lüzumsuz gerginlikler oluşturmak ve zaman kaybettirmekten öte bir işeye yaramayacağını dile getiren Temel, 70 milyonluk bir Türkiye'yi 3 milyonluk bir Ermenistan'ın muhatabı yapmanın kimin işine yarayacağını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 23:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?