4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Alt geçit yılbaşında hizmete giriyor

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 19 Mayıs Bulvarı üzerinde yapım çalışmaları süren alt geçit inşaatında incelemelerde bulundu. Başkan Yılmaz, "Alt geçit, yılbaşında açılacak" dedi.

Araç ve yaya trafiğinin oldukça yoğun olduğu Gazi Caddesi ile 19 Mayıs Bulvarı’nın kesiştiği noktaya, yoğunluğu azaltmak için Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan alt geçidin kaba inşaatı tamamlandı. Yayaların Gazi Caddesi istikametinde rahat geçişini sağlamak amacıyla yapılan 6 metre genişliğinde ve 30 metre uzunluğundaki alt geçidin 1 trilyon liraya mal olacağı ve içinde özürlüler için de asansörler bulunacağı belirtildi. İnşaat çalışmalarına 10 Eylül 2004’te başlanan alt geçidin üst kısmındaki asfaltlama çalışması tamamlanırken, içindeki çalışma devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, bu sabah Genel Sekreter Kenan Şara ve Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı birlikte alt geçit inşaatını inceledi. Eline metreyi alarak ölçüm yapan Başkan Yılmaz, ustalara çeşitli önerilerde de bulundu. Proje hakkında bilgi veren Başkan Yılmaz, alt geçidin yaya ve araç trafiğine aynı anda açılacağını söyledi. Yılmaz, "Burayı yılbaşında hizmete açacağız. İçinde 15 metrekare büyüklüğünde 10 dükkan bulunacak. Bunlar ve çeşitli estetik imalatlar bir taraftan devam edecek. Yaya ve taşıt trafiğine aynı anda açma ihtiyacı duyuyoruz. Eğer buraya taşıt trafiğine açarsak yayalar için tehlike oluşturacak. Yayaları tehlikeye sokmamak için ikisini birlikte açmaya karar verdik. Projeyi bir bütün olarak düşünüyoruz" dedi.

samsun
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 11:18:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?