6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Alt yapı çalışmaları devam ediyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Coşkun Öncel, 2.2 milyon YTL'lik Salih Bey Caddesi Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı İnşaatı Projesi'nin 1 ay içinde tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Coşkun Öncel yaptığı açıklamada, Salih Bey Caddesi Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı İnşaatı Projesi'nin amacının, Barış Bulvarı Havzası'ndan gelen yağmur suları Bağdat Caddesi, Kazım Paşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Fuar Caddesi'ni de geçtikten sonra denize ulaşacağını ifade etti. 24 Ağustos 2007 tarihinde yaşanan sel felaketinde bu bölgedeki yağmur suyu hatlarının bu büyüklükteki afetin taşıyamadığını vurgulayan Coşkun Öncel, "Bu havzalardan gelen yağışı hızlı bir şekilde denize ulaştıran, aynı zamanda havzayı da ikiye bölüp rahatlatan yeni bir proje geliştirildi. Bu projenin tamamlanmasından sonra, Bağdat Caddesi, Saathane Meydanı, Çifte Hamam Caddesi ve Mecidiye Caddesi'nde kentimize yakışmayan bu çirkin görüntüler, bir daha yaşanmayacak" dedi.


Projenin 2 milyon 215 bin YTL'ye mal olacağını kaydeden Öncel, şunları söyledi: "3 ay önce start verilen projenin 1 ay içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Bu büyük proje tamamlandıktan sonra şiddetli yağışlardan sonra yaşanacak taşkınların önüne geçilecek ve bölgedeki iş yeri sahipleri rahat bir nefes alacak. Ağabali Caddesi Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı İnşaatı Projesi'nden sonra gelen en büyük alt yapı projelerinden birisidir."


Projenin tamamlanması ile Mecidiye Caddesi, Salih Bey Caddesi, Kazım Paşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Fuar Caddesi'nde büyük ölçüde rahatlama yaşanacağına vurgulayan Coşkun Öncel, bu proje kapsamında 2 bin 900 metre 1X1, 314 metre 1.5X 1.5 baks ile 613 metre Q 300, 613 metre Q 400, 613 metre Q 600'lük boru, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına döşeneceğini sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 12:59:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?