5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Alternatif ürün bodur elma

Samsun'un Bafra İlçesi'nde, üründe çeşitliliği artırmak amacıyla başlatılan alternatif ürün projesi kapsamında 'bodur elma' ilgi görmeye başladı. 

Türkiye'nin önemli tarım bölgelerinden biri olan Bafra Ovası'nda çiftçinin klasik ürünler yerine alternatif ürünlere yönelmeye başladığını belirten Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı, ilçeye bağlı Kalaycılı Köyü'nde örnek çiftçilerden İsmail Yüksel'in üründe çeşitliliği yaygınlaştırmak için bodur elma bahçesi kurduğunu söyledi. Kaymakam Dınkırcı, İsmail Yüksel'in 8 dekar alana bodur elma bahçesi kurduğunu belirterek, "Önder çiftçilere benim her zaman kapım açık, onları bekliyorum. Bafra'nın istikbali her ürünü azar azar yetiştirmek değil, optimum işletmeler yani uygun değer işletmeler sayesinde olacaktır. Biz bu işi yaygınlaştırmak istiyoruz. Bafra'mızın adını sadece tütünle, buğdayla, çeltikle değil, alternatif ürünlerle de tanıtacağız" dedi. 

15 ay önce bodur meyve bahçesi kurduğunu ifade eden üretici İsmail Yüksel ise, "Önümüzdeki yıllarda ilçe ve çevresinde bodur elmacılığın yaygınlaşmasıyla birlikte, üretim rekoltesi de yüzde 40 oranında artacaktır. Yanı o zaman ilçemizdeki elma rekoltesi 50 bin ile 80 bin arasında olacak" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2006 Salı 14:10:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?