2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Altınkaya Baraj Gölü doldu

Samsun'da, Kızılırmak Nehri üzerinde bulunan ve Türkiye'nin 4. büyük barajı olan Altınkaya Baraj Gölü'nde geçen yıl 165 metre olan su kotunun 185 metreye yükseldiği bildirildi.

Samsun'un Bafra ve Vezirköprü ilçeleri ile Sinop'un Durağan ilçesi sınırları içinde bulunan Altınkaya Barajı, Türkiye'de Atatürk, Karakaya ve Keban Barajı'ndan sonra 4. büyük baraj konumunda.

Gölü besleyen Kızılırmak Nehri'nin debisinin bu yıl havaların yağışlı gitmesi nedeniyle artması, baraj gölünün dolmasına yol açtı.Altınkaya HES İşletme Müdürü Muzaffer Tan, geçen kışın başında baraj suyunun 165 metreye kadar düştüğünü, havaların yağışlı gitmesiyle birlikte gölün kotunun 185 metreye çıktığını söyledi.

Baraj gölünün tam dolduğunu belirten Tan, "Bu durumdan çok memnunuz. İnşallah hem sulama hem de elektrik üretimi adına bu seviyeyle devam eden bir işletme dönemi geçiririz" dedi.

Yıllık 1 milyar 632 milyon kilovat saat enerji üretim kapasitesi olan Altınkaya Hidroelektrik Santrali'nde (HES) barajın dolması ile birlikte elektrik üretiminin arttığı bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2009 Cumartesi 18:48:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?