4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Altınkum'a servis yolu yapılacak

ALTINKUM'A SERVİS YOLU YAPILACAK

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Atakum'un revize imar planını büyük bir hızla tamamlayamaya çalıştıklarını, bu planın içerisinde yer alan projelerden bir tanesi olan “Altınkum Servis Yolu”nun belediye meclislerinde kabul edilerek Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayına sunduklarını belirtti.

Altınkum servis yolunun yaklaşık 5 km. uzunluğunda olacağını ve Samsun-Sinop kara yoluna dikey gelen yolları toplamak gibi büyük bir amaca hizmet edeceğini belirten Başkan Metin Burma, “Teknik ekibimiz tarafından hazırlanan ve Atakum'un revize edilmesini amaçlayan projelerden birini daha hizmete sokmak için son aşamaya geldik. Büyükşehir Belediyesi Meclisimizden onay çıktığı anda, Karayolları ile görüşeceğiz ve yatırım planına alınmasını sağlayacağız. Yatırım planına alınır alınmaz da servis yolumuzun yapımına başlayacağız” dedi.

Servis yolunun Samsun-Sinop kara yoluna dikey gelen ve kot farkı nedeniyle oldukça tehlike arz eden bütün tali yolları toplayacağını, bu nedenle çok önemli olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Burma, “Buralarda çok kaza oluyordu. Servis yolu sayesinde ara yollar servis yolunda toplanarak, kavşaklardan geçiş sağlanacak, böylece kazaların önüne geçilmiş olacak. Ayrıca servis yolu bittiğinde yaya kaldırımları da yapılarak, yaya geçişlerinin de daha güvenli olması sağlanacak” şeklinde konuştu.

ALTINKUM'A SERVİS YOLU YAPILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 14:31:00
Güncelleme :6 Eylül 2010 Pazartesi 14:36:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mkc IP: 88.230.120.xxx Tarih : 6.09.2010 22:37:02

valla gercektende bu habere cok sevindigimi yazmak istedim..ben yaklaşık 13 yıldır altınkumda ikamet etmekteyim..tüm yıl..buralara daha 1 civi cakılmadan kendi imkanlarımızla bazı şeyleri yapmaya çalışıyorduk..bu servis yolu gercekten en önemli konulardan 1 tanesiydi..inşaallah yapılır ve bizlerde kurtuluruz şu bafra yolu kenarında yürümek mecburiyetinden..benim şahit oldugum 5  ölümlü kazaa olmuştu bu yol kenarında yürürken..haddii hayırlısı bakalım..peşindende altyapımızı ve dogalgazımızı hallederseniz artık başka bir ihtiyac kalmaz aciliyet gerektiren..sizinde başkanlıgınız gercektende uzaaarrr ve uzaaar...tabii mevcut yollarımızında tozdan kurtarmak şartıyla..saygılarr