2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Altuntaş'tan ilginç iddia

Balkan Türkleri Konfederasyonu Başkan Vekili İzzet Altuntaş, "Kosova'da misyonerler, Türklerin homoseksüel aile yapısına sahip olduğunu iddia eden kitaplar dağıtıyor" dedi.

Türk Ocağı Samsun Şubesi tarafından 'Rumeli' konulu konferans verildi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Balkan Türkleri Konfederasyonu Başkan Vekili İzzet Altuntaş, Balkanlar'da yaptığı gezi, inceleme ve çalışmalardan elde edilen sonuçları katılımcılara aktardı. Balkanlar'ın kaynar bir kazan olduğunu, Türk ve İslam üzerine birçok oyun oynandığını kaydetti. Türklerin büyük bir baskı altında olduğunu, asimilasyon çalışmalarının aralıksız sürdüğünü dile getiren Altuntaş, Kosova'da yaptıkları incelemelerden ilginç örnekler verdi.

Kosova'da Türkçe eğitimin 55. yılı kutlama programlarına katıldıklarını ifade eden Altuntaş, "Türk öğretmenlerin görev yapmaması için maaşları düşük tutuluyor. Genelde Türkçe öğretmenlere 60-65 yaşlarında ve 185 euro ücret veriliyor. Diğer öğretmenlerin ücretleri ise 5-6 katı. Türkçe eğitimin durdurulması için her türlü engel ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Kosova'da Türklüğün kötülenmesi, özellikle Arnavutlarla Türklerin karşı karşıya getirilmesi için çalışma yürütüldüğünü ifade eden Altuntaş, "Kosova'da Norveç ve Fransız misyonerlerin elde ettiğimiz kitaplarda, Türk aile yapısı kötüleniyor, homoseksüel ilişki içerisinde oldukları yazıyor. Türklerin böyle insanlar oldukları belirtiliyor. Bu bir rezalettir. Bu kadar kampanya yürütülüyor ve Türkiye'nin orada bir temsilcisi yok. Bu temsilci ise Balkanları çok iyi tanıyan biri olmalıdır" şeklinde konuştu.

Türk askerlerinin Kosova'da çok sevildiğini, el üstünde tutulduğunu belirten Altuntaş, oradaki Türklerin tek istediklerinin kendilerine sahip çıkılması olduğunu vurguladı. Oradaki Türk ailelerin durumları hakkında bilgi veren Altuntaş, 2 çocuğu olan bir ailenin bir çocuğunu Arnavut olarak kayıt ettirdiğini, Türklerin ikinci sınıf vatandaş olarak görülmesi, hiç olmasa çocuklarından birinin gelecek kaygısı taşımaması, iş sahibi olması, okuması için başvurulan yöntem olduğuna dikkat çekti.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 23:52:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?