2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Ambulans helikopter yola çıktı

Sağlık Bakanlığı hava ambulans filosunu genişletme çalışmaları kapsamında alınan helikopterlerden biri Samsun'da kullanılması amacıyla yola çıktı.


Ankara Etlik İhtisas Hastanesi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara Valisi Kemal Önal, AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç ve davetlilerin katıldığı törenle basına tanıtılan ambulans helikopterler görev bölgelerine gönderildi.


Hastaların karayolu ile hastanelere ulaştırılması sırasında trafikte çok zaman kaybedilmesinden ötürü giderek önemi artan ambulans helikopterlere 10 tane daha eklenerek sayıları 17'ye çıkarıldı. Samsun, Çanakkale, Bursa, Afyonkarahisar, Konya, Adana, Trabzon ve Van'da hizmet verecek yeni helikopterler görev bölgelerinde hizmet vermek üzere törenle yola çıktı.


AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç konuyla ilgili olarak, "Hastane kapılarında oluşan kuyrukları sona erdirdik. 112 acil servisler baştan aşağı yenilendi. Ambulans sayısını beş kat arttırdık. Ambulansların olay yerine intikal süresini ortalama 4 dakikaya kadar indirdik. Artık hastane hastane dolaşıp ilkel ambulanslarda can verme dönemine sona erdi.

Tüm sistem baştan aşağı yenilendikten sonra helikopterlerden oluşan hava ambulans servisini hizmete aldık. Devlet, vatandaşlarını gerektiğinde ambulans gerektiğinde ambulans helikopter daha fazla gerekirse ambulans uçakla hayata döndürmek için tüm imkanlarını seferber etmiştir. Bu hizmetler, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışımızın eseridir" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 14:43:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?