2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Amcası yeğenini affetti

Samsun'da amcasını bıçakla yaralamak suçundan 12 yıl hapis cezası istenen üniversiteli genç, amcasının kendisini affetmesi üzerine 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 


Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında, tartıştığı amcası Halit K.'yı (32) 8 yerinden bıçaklayarak ağır yaraladığı için tutuklanan ve 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 12 yıl hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Onur K.'nın (24) yargılanması sona erdi. Atatürk Üniversitesi Müzik Bölümü'nden mezun olup İstanbul Yedi Tepe Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptığı öğrenilen Onur K., amcasının eşinin annesiyle arasında tartışma çıktığını, bu olay sonrası amcası ile
kendisinin tartıştığını ve amcasını bıçakladığını söyledi. Taksi şoförü amca Halit K. ise yeğeninin kendisini 8 yerinden bıçakla ağır yaralamasına rağmen şikayetçi olmadığını ve onu affettiğini kaydetti. Halit K., "Kendisinin istikbali var. Ona engel olmak istemem. Biz aileyiz ve o da benim yeğenim. Şikayetçi değilim" diye konuştu.


Mahkeme heyeti toplanan deliller doğrultusunda duruşmayı ilk celsede karara bağlayarak, 12 yıl hapis istenen Onur K.'yı amcasının şikayetten vazgeçmesi üzerine duruşmadaki iyi halini de göz önünde bulundurarak 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Ancak, Onur K.'nın kaçma şüphesinin olmaması ve dosyanın Yargıtay'a gönderilmesi göz önünde bulundurularak daha fazla mağdur olmaması için tahliyesine karar verildi. Yargıtay'ın cezayı onaması halinde Onur K.'nın yeniden cezaevine gireceği belirtildi.


Çiftlik Mahallesi'nde 29.11.2008 tarihinde saat 01.30 sıralarında meydana gelen olayda Onur K., tartıştığı amcası Halit K.'yı bıçakla ağır yaralamış ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmıştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 17:06:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?