2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Amerikalı uzmandan konferans

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ), Amerika West Forest Üniversitesi Dr. Brian Paitsel tarafından 'normal doğumun faydaları ve avantajları' hakkında konferans verdi.
 

OMÜ Pembe Salon'da gerçekleştirilen konferansa OMÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, Tıp Fakültesi Anasteziyoloji Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. Binnur Sarıhasan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Kybele programı kapsamında Amerika'nın Nort Caroline Eyaleti West Forest Üniversitesi Dr. Brian Paitsel tarafından dünyada normal doğumu yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen konferans OMÜ Tıp Fakültesi Anasteziyoloji Anabilimdalı Başkanlığı tarafından organize edildi.


OMÜ Tıp Fakültesi Anasteziyoloji Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. Binnur Sarıhasan, Türkiye'de son yıllarda sezaryen sayısının giderek arttığını, normal doğum sayısının azaldığını, bu doğrultuda ağrısız doğumu yaygınlaştırmak amacıyla yapılan konferansı organize ettiklerini söyledi. Normal doğumun bebek ve anne açısından sezaryene göre son derece avantajlı ve daha az riskli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Sarıhasan, "Buna rağmen cerrahlar ve hastalar açısından sezaryen daha çok tercih edilmektedir.


Toplumdaki bu kültürel değişimi düzeltmek amacıyla Kybele programı düzenleniyor. Amerika West Forest Üniversitesi Dr. Brian Paitsel dünyada en çok sezaryenin yoğun olduğu ülkelere giderek normal doğumun avantajları ile ilgili bilgiler veriyor. Türkiye'ye de bu çalışma kapsamında yer aldığı için bu konferans gerçekleştiriliyor. Organizasyon bizim bölümümüz açısından da normal doğumun yaygınlaştırılması adına iyi bir girişim oldu" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 17:55:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?