6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Ana-Kız Okuldayız Kampanyası

Samsun'da Okuma-yazma bilmeyen kadınlar, 'Ana-Kız Okuldayız' kampanyası sayesinde okuryazar oluyor.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan 'Ana-Kız Okuldayız' kampanyası, Milli Eğitim Bakanlığı denetiminde İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yürütülüyor. Türkiye'de 5 milyon 517 bin 706 kişinin okuma-yazma bilmediği ve bunun 116 bin 82'sinin Samsun'da olduğu belirtildi. 'Ana-Kız Okuldayız' kampanyasıyla okuma-yazma bilmeyen herkese ulaşılması ve okuryazar yapılması hedefleniyor.


Samsun'un Tekkeköy ilçesinde Halk Eğitim Merkezi'nde 'Ana-Kız Okuldayız' kampanyası doğrultusunda başlayan okuma-yazma kursu, yaşları 30 ila 55 arası 23 öğrenciyle devam ediyor. 1. kademede olan ve öğretmenleri Zehra Özgültekin tarafından okuma-yazma öğretilen kadınların birçoğu torun sahibi.
Sınıfın en büyüğü 5 çocuk ve 6 torun sahibi olan 53 yaşındaki Kezban Tütüneker, evinin karşısındaki ilanla kampanyayı duyduğunu ve kendisinin Halk Eğitim Merkezi'ne gelerek kaydını yaptırdığını ve çok memnun olduğunu söyledi.
Sınıfın diğer öğrencilerinden 2 çocuk ve 5 torun sahibi 42 yaşındaki Yeter Sönmez, herhangi bir yere gittiğinde okuma-yazma bilmediğinden dolayı sıkıntı yaşadığını, bundan dolayı bu kursa yazıldığını belirtti.


Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Nas, Samsun'un bütün ilçelerinde 'Ana-Kız Okuldayız' kampanyası kurslarının başladığını, hedeflerinin bu kampanya süreci içerisinde okumaz yazmaz vatandaşların okuryazar hale getirerek toplumda kendilerini ifade edebilme, kendilerini birey olarak topluma kabul ettirebilme ve kendi işlerini halledebilecek durumda olmalarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Tahsin Nas, "Önümüzdeki 4 yıllık süreç içerisinde bayan-erkek herkesi okuryazar duruma getirmek istiyoruz. Devletin vermiş olduğu bu imkanlardan herkesin yaralanmasını arzu ediyoruz. Avrupa Birliği uyum sürecinde var olan bu hedefleri çağdaş yaklaşımlarla ilgili eğitim programları dahilinde okuma-yazma çalışmaları yürütülüyor" dedi.


Kırsal alanlarda yaşayan ve çalışan kesimin kurslara devam etmeleri için kursiyerlerin boş oldukları zaman dilimine göre ders saati ayarlanıyor. Kursu başarı ile bitirenlere belgelerinin yanı sıra, kampanya sponsoru Halk Bankası tarafından buzdolabı, çamaşır makinesi ve televizyon gibi eşya hediye edilecek.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 15:58:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?