6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

'Ana Kız Okuldayız' projesi

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü birlikte "Ana Kız Okuldayız Projes"ne start verildi.


Vezirköprü Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe genelinde 5 bin 433 kişinin okuma-yazma bilmediğini tespit etti. Proje kapsamında 5 bin 433 kişiye 4 yılda okuma-yazma öğretilecek. İlçe ve köylerinde okuma-yazma bilmeyenlere okuma alışkanlığı kazandırılacak. İlk etapta 34 kurs açılarak 445 kişinin kursa devamını sağlayan yetkililer, 15 kursun da açılması için onay beklendiğini söylediler.


İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Arslan, "Ülkemiz genelinde başlatılan 'Ana Kız Okuldayız' eğitim kampanyası kapsamında ilçemizde mahalle ve köy muhtarları ile yaptığımız görüşmelerin sonucunda hedef nüfusumuzu belirledik. İlçe merkezinde 628, köylerde 4 bin 805 kişi okuryazar değil. Bununla birlikte toplam 5 bin 433 tespit edildi. Bunlardan 4 bin 322'si kadın" dedi.


Okuma-yazma bilmeyenlerin yanı sıra, resmi nikahı olmayan ailelerin de bu proje sayesinde tespit edildiğini kaydeden Arslan, nikahsız ailelerin de nikahlarının kıyılacağını kaydetti. Arslan, amaçlarının proje kapsamında Vezirköprü genelinde okuma-yazma bilmeyen kimselerin kalmaması olduğunu dile getirdi.


160 saat sürecek olan okuma-yazma kurslarında başarı gösteren öğrencilere Halk Bankası Genel Müdürlüğü tarafından çekilen kura sonucu çeşitli çamaşır makinesi, buzdolabı, elektrik süpürgesi gibi birçok büyük ve küçük ev aletleri hediye edilecek.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 19:30:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?