6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Anadolu Lisesi 1 yılda tamamlandı

Samsun'un Kavak ilçesinde yapımına yaklaşık 1 yıl önce başlanan Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi, 2008-2009 eğitim-öğretim yılı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda törenle eğitime açılıyor.

Anadolu Lisesi'nin temel kazı çalışmaları Kaymakamlık ve belediye imkanlarıyla yaklaşık 1 yıl önce başladı. Ardından, sponsor bulmak üzere İstanbul'da temaslarda bulunan Kavak Belediye Başkanı Bahri Kesici, Anel Group Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Çelikel ile görüşmeler yaparak, önemli neticeler aldı. Daha sonra, hayırsever iş adamı Rıdvan Çelikel'in binaya ait elektrik, aydınlatma, ses sistemleri, bilgisayar laboratuarı alt yapısı ve binanın betonunu karşılamasının ardından okulun,

2008-2009 eğitim-öğretim yılı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda törenle hizmete açılacağı bildirildi. Konu ile ilgili Kavak Belediye Başkanı Bahri Kesici, Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi'nde bir dizi incelemelerde bulundu. Özellikle bir hayır çalışması olan ve bu projeye önemli katkılar yapan iş adamı Rıdvan Çelikel'e teşekkür eden Başkan Bahri Kesici, "Anadolu Lisesi ilçemize önemli katkılar sağlayacak ve eğitim çok fazla gelişecek. Anadolu Lisesi'nin ilçemizde faaliyete geçerek, mezun vermesinin ardından eğitim seviyemiz yükselecektir. Okulun alanı parkla birleştirdik. Aynı zamanda okul bahçesi aile parkı da olacak. Veliler geldiğinde rahatlıkla oturulabilecek alan kısa sürede yapılacak" dedi.

Anadolu Lisesi'nin ilçelerine çağ atlatacağının ve yeni ufuklar açacağının altını çizen Kesici, Türkiye'nin en son teknolojiyle üretilen okullardan birinin ilçelerinde bulunacağını dile getirdi.

Okul yapım çalışmalarında hiçbir problemin olmadığını ve okulun 29 Ekim'de açılacağını kaydeden Başkan Kesici, "Okulun bazı eksiklikleri var. Onlar da kısa sürede giderilecek. Okul 12 derslikli olup ve 360 öğrenciye eğitim verecek. Ayrıca, okulun yanına 100 kişilik yurt binasının çalışmaları yapılıyor. Yağmur nedeniyle hafriyat çalışması durdu. Kısa sürede başlayıp hızlı bir şekilde bitirilmesi amaçlanıyor. Bu projeye önemli katkılar yapan iş adamı Rıdvan Çelikel'e tekrar teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 20:15:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?