6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Anadolu Lisesi törenle açıldı

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, hayırsever iş adamı Rıdvan Çelikel tarafından yaptırılan "Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi"nin açılışını gerçekleştirdi.


Okulun bahçesinde yapılan törenin açılış konuşmasını yapan Kavak Belediye Başkanı Bahri Kesici ile Kaymakam Kenan Keskin, ilçelerine bir okul kazandırdığı için hayırsever iş adamına teşekkür etti.


Törende oldukça duygulanan iş adamı Rıdvan Çelikel konuşmasında, "Ben bu topraklarda doğdum, büyüdüm, okudum ve iş sahibi oldum. Vatana ve ulusuma olan borcumu yaşamımın her alanında ödeme inancıyla dolu olarak bu okula giriştik. Bunu bir görev olarak görüyorum.

Bu bir vatan görevidir. Hayatta kalıcı olmak işte böyle bir okul yaptırmak, hayır işi yapmaktır. Bunlar hayata imza atmak demektir. Bu okulda Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkarak gençler yetişecektir. Ülkeyi çağdaş ülke seviyesine çıkartacak gençler yetişecektir. Bu okul ülkem için feda olsun. Sayın Valimiz bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadı. Kendisine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.


Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise konuşmasında, "Güzel bir günde güzel bir etkinlikte sizlerle olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bugün Kavak'ta, Kavak ve ülkenin geleceğine çok anlamlı ve kalıcı bir yatırımın hizmete girmesinin coşkusunu ve mutluluğunu sizlerle paylaşıyorum. Herkesin gözünde o ışıltı, yüzünde o aydınlık var.

Kavak gelişme sürecinde eğitimden başlayarak sanayiye, alt yapıya büyük bir inanç ve kararlılıkla taşınmıştır. Bugün hizmete açılacak ve sonsuza kadar Rıdvan Çelikel ismiyle birlikte bu ismi taşıyan öğrencilerle Türkiye'nin yarınına yetişmiş insan gücü katkısı sağlayacak Anadolu liseleri bu halkaya çok anlam kazandırmıştır. Okulun hizmete girmesine katkısı ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Teşekkürün en büyüğünü, eğitim gönüllüsü ve bu vatan sevdalısı Rıdvan Çelikel'e etmek istiyorum.

Onun annesine, ama bugün hepimizin annesi olan annesine de teşekkür etmek istiyorum. Burada yetişecek gençler, Türkiye Cumhuriyeti'nin gelişmesine katkı koyacak, ileriye taşıyacak, kalkınma yarışında katkı koyacak ve bizi daha gelişmiş bir ülke idealine taşıyacak çocuklar bugünün ama yarının yetişkinleri olacaktır" diye konuştu.


Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin Çelik tarafından gönderilen takdir belgesi, Vali Hasan Basri Güzeloğlu tarafından iş adamı Rıdvan Çelikel'e verildi. Açılışın ardından Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler okulu gezerek, öğrencilerle sohbet etti.
2007 yılında yapımına başlanılan okul, 360 öğrenci kapasiteli olup, 17 derslik, 3 laboratuar ve ek birimlerden oluşuyor.
Okulun açılışında ayrıca, AK Parti Samsun Milletvekilleri Mustafa Demir, Fatih Öztürk, Birnur Şahinoğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 19:13:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?