2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Anaokulu için protokol imzalandı

ANAOKULU YAPIMI İÇİN PROTOKOL İMZALANDI

Samsun'da işadamı Muhammer Esen tarafından yaptırılacak 5 derslikli Ziya Esen Anaokulu'nun protokolü imzalandı.

İlkadım ilçesi Kalkancı Mahallesi'ndeki eğitim kampüsüne yaptırılacak olan 5 derslikli Ziya Esen Anaokulu imza protokolü Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve işadamı Muhammer Esen tarafından Valilik Toplantı Salonu'nda törenle imzalandı.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, eğitime verilen katkının örnek olması gerektiğini söyledi. Samsun genelinde okullaşma oranında çok önemli çalışmalar ve başarılar elde edildiğini ifade den Güzeloğlu, "Okul öncesi eğitimde Türkiye ölçeğinde büyük bir başarıyı Samsun olarak geriye dönük üç yılda gerçekleştirdik. Yüzde 11-12'lerde olan okul öncesi eğitimde okullaşma oranımız bugün yüzde 90'ın üzerinde ve yüzde 100'lere koşmaktadır. Zorunlu eğitimin uygulandığı tek Büyükşehir Samsun'dur. 3-6 yaş aralığındaki çocukların buluşmaları, özgüvenlerini kazanmaları önceliğimizdir" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, okul öncesi öğretim düzeyinde Türkiye ortalamasının üzerinde olmasının, kendilerini ayrıca mutlu ettiğini, hayırseverlerin katkısıyla Samsun'a yeni bir okulun daha kazandırılacağını kaydetti.

Okul öncesi eğitimin çocuk için ve çocuğun gelişimi için faydalı olduğunu, çocuğun bunu yaşayarak öğrendiğini ifade eden hayırsever işadamı Muhammer Esen, devletin başlattığı okul öncesi eğitime destek kampanyasına Samsun'da yaşayan bir işadamı olarak kendisini borçlu hissettiğini vurguladı. Daha sonra protokol imzalandı.

ANAOKULU YAPIMI İÇİN PROTOKOL İMZALANDI
ANAOKULU YAPIMI İÇİN PROTOKOL İMZALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 17:14:01
Güncelleme :8 Kasım 2009 Pazar 09:12:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?