2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Anaokulu protestosu

Samsun'da, Atatürk İlköğretim Okulu bahçesine çocukların oyun alanı bozularak anaokulu yapılacağını iddia eden öğretmenler ve veliler, protesto gösterisinde bulundu.


İstasyon Mahallesi'nde hizmet veren ve bin 700 öğrencisi bulunan Atatürk İlköğretim Okulu'nun basketbol ve diğer spor aktivitelerin yapılabileceği sahaya okuldan bağımsız olarak anaokulu yapılacağının öğrenilmesi üzerine Eğitim-Sen üyeleri okul önünde eylem yaptı. Öğretmen, veli ve öğrencilerin de destek verdiği eylemde, çocukların oyun alanının daraltılacağını ve binayla tamamen yok edileceğini öne süren sendika üyeleri, bina yapımından vazgeçilmesini istedi.


Eylemde konuşma yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Kenan Gülçiçek, daha önce bahçeyle ilgili projelerin geri çevrildiğine dikkat çekerek, anaokulu yapımı için nasıl izin verildiğini merak ettiklerini sordu. Çocukların oyun alanının tamamen daralacağına ileri süren Gülçiçek, bina yapımından çocukların sağlıklı gelişimi için vazgeçilmesi gerektiğini, binanın pedogojik açından zararlı olacağını kaydetti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertük Koç, Samsun'un merkezinin yatırım açısından sıkıntılı olduğunu, Samsun'un okul öncesi eğitimde pilot iller arasına alınmasıyla birlikte yeni yatırımların yapılmasının gerekli olduğunu söyledi. Anaokulu yapımının il yatırım programından geçtiğini belirten Hülya Ertük Koç, "Anaokulu okulun arka bahçesine yapılacaktır. Çocukların oyun alanı ön bahçeyle bağlantısı yoktur. Daha önce pazar yeri olan arsa ileride yatırım yapılmak üzere
Büyükşehir Belediyesi'nden satın alındı. Şuan yatırım ihtiyacı doğdu ve değerlendiriliyor. Zaten daha önce okulda böyle bir alan yoktu" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 17:13:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?