6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Anıt Park Botanik bahçe olacak

Samsun'un en eski parkı olan Anıt Park'ta çevre düzenleme çalışmalarına ağırlık veren İlkadım Belediyesi, Anıt Parkı botanik bahçeye dönüştürmeyi hedefliyor.


Geçmişi Cumhuriyet dönemine kadar uzanan ve şehir dışından birçok ziyaretçin dinlenme mekanı olarak tercih ettiği parkta çevre düzenleme çalışmalarını yürüten İlkadım Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, parkta, ağaçların yere sarkan dallarının temizlenmesi, ağaçların formlarının geliştirilmesi ve güzel bir görünüm sağlanması amacıyla ağaç budama çalışmalarını başlattı. Sistematik bir program izleyerek İlkadım'daki mevcut ağaçlarda budama yapıldığını, budanan ağaçlarda da macunlama ve ilaçlama çalışmalarının birlikte yürütüldüğünü söyleyen İlkadım Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü İbrahim Kurt, “Şehrimizin en eski parkı olan Anıt Park'ta bulunan ağaçların budama zamanlarının geldiği için budama çalışmalarımızı yapmaktayız. Zamanla büyüyerek gelişen ağaç dalları güneş ışınlarının park zeminine inmesini engellemekte ve tabandaki çimlerin yok olmasına neden olmaktadır. Ayrıca kuşların aşırı yoğunluğuna sebebiyet verip, parkta yoğun bir şekilde pisliklerinin oluşumuna mahal vermektedir. Bu olumsuzlukların önüne geçmek için sistematik bir şekilde ağaçlarda budama çalışmaları yapmaktayız” dedi.
Anıt Park'ta budama faaliyetlerini sürdürürken değişik tür bitkilerin dikimine de özen gösterdiklerini ve zaman içinde parkı botanik bahçeye dönüştüreceklerini belirten Kurt, “Birkaç gün içersinde merkez parkımıza 50'ye yakın değişik tür bitkilerin dikimini gerçekleştirdik. Yaşanabilir bir İlkadım için çevreye duyarlı adımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 15:36:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?