6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Ankara'ya yürüyüş başladı

Büro Emekçileri Sendikası Samsun Şubesi üyeleri, "Yargıda Adalet, Bağımsız ve Demokratik Türkiye" sloganı ile Ankara'ya yürüyüşe başladı.


Büro Emekçileri Sendikası Samsun Şubesi, "Yargıda Adalet, Bağımsız ve Demokratik Türkiye" sloganıyla Ankara'da bitecek olan yürüyüşü, Samsun Adliyesi önünden başlattı. Yürüyüşe Büro Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Osman Biçer, KESK Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Akman Şimşek, Büro Emekçileri Sendika Samsun Şube Başkanı Ahmet Kesik ve üyeler katıldı.


Yürüyüşten önce Samsun Adliye Sarayı önünde yapılan basın açıklamasında, Büro Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Osman Biçer yürüyüşle ilgili olarak, ABD ve AB ülkelerinde gitgide derinleşen krizin oluşturduğu girdabın içinde emekçilerin boğulmasının sağlandığını, dünyada ve Türkiye'de krizin faturasının emekçilere çıkarıldığını söyledi. Borsalarda yaşanan derin sarsıntıların 10 binlerce küçük yatırımcının yaşam boyu biriktirdiklerini bir anda yok ettiğini, sermaye sahipleri sisteminin krizini bahane ederek kitlesel işten çıkarmalara yöneldiğini belirtti.

Osman Biçer, "Bu yürüyüşümüzün temel amacı; ülkemizin bağımsızlığına ve demokratikleşmesine katkı sunmak olduğu kadar, yargının bağımsızlığını ve hukukun üstünlüğünü savunan bir temelde, laik ve demokratik bir ülkenin oluşturulması, toplumsal barışın sağlanması, güçlendirilmesi ile yaşanan adaletsizliklere son verilmesini talep etmek olacaktır. Bağımsız, laik ve demokratik bir ülke talebiyle Ankara'ya varacak olan 'Yargıda Adalet, Bağımsız, Demokratik
Türkiye Yürüyüşü'nü Samsun'dan başlatıyoruz" dedi.


Basın açıklamasından sonra başlayan yürüyüşle beraber sloganlar atıldı ve basın mensuplarına kırmızı karanfil dağıtıldı. Samsun'dan başlayan ve 4 gün sürecek olan yürüyüş sırasıyla Amasya, Tokat, Çorum, Kırıkkale illeriyle devam edecek ve Ankara'da sona erecek.

İha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 17:08:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?