6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Anlamlı ziyaret

Samsun'un Bafra Barbaros İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri, Bafra Terörle Mücadelede Mağdur olan Aileler Derneği’ni ziyaret etti. 

Bafra Barbaros İlköğretim Okulu öğretmenleri Sadettin Kutlu, Fatma Muzaffer Gökdemir, Özlem Özarslan ve okulu temsilen bir gurup öğrenci ziyarette, Bafra Terörle Mücadelede Mağdur Olan Aileler Derneği Başkanı Saadet Var ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle görüştü. Saadet Var, "Şehit çocuklarımız unutulmasın diye dernek kurduk. Samsun merkezinde ve 14 ilçesinde toplam 220 şehit mezarımız var. Bu şehitlerimizin aileleri her zaman evlat acısını yüreklerinde hissetmektedir. Vatan için, bağımsızlık ve hürriyetin bedeli olarak verdiğimiz şehit yavrularımız bizim için birer onur timsalidir. Onların ailelerinin her türlü sorunu ile ilgilenmek bizim görevimizdir" dedi. 

Öğretmenler adına konuşan Barbaros İlköğretim Okulu sınıf öğretmenlerinden Sadettin Kutlu, "Şehitler bizim onurumuzdur. Bayrağımıza rengini veren şehitlerimizin hepsi birer kahramandır. Kahraman olmak kolay değil, bir bedel ister. Şehitlerimiz bu bedeli fazlasıyla ödemişlerdir. Onurlu yaşamamızı, namusumuzu, bağımsızlığımızı onlara borçluyuz. Anadolu coğrafyası bize yurt olduğundan beri 130 milyon şehit vermişiz. Onlar, bizim kalbimizde yaşamaktadırlar, sonsuza kadarda yaşayacaklardır. Ay-yıldızlı bayrağımız bu Anadolu topraklarında sonsuza kadar dalgalanacaktır" diye konuştu. 

Öğrenciler ve öğretmenler, her zaman şehit ailelerinin yanında ve desteğinde olacaklarını dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 14:06:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?