3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Anne adaylarının tercihi; sezaryen

ANNE ADAYLARI SEZARYENİ TERCİH EDİYOR

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, özellikle anne adaylarının sezaryenle doğumu tercih ettiğini söyledi.

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde doğumların daha sağlıklı ve modern şartlarda yapılabilmesi için doğumhane yenilendi, yatak kapasitesi artırıldı. Fakülte hastane alt yapısının iyileştirilmesi ve birimlerin yenilenmesi amacıyla yürütülen çalışmalarda, bebeklerin dünyaya gözünü açtığı doğumhanede iyileştirme çalışmaları tamamlandı. Eski birimlerinin yenilenmesi ve günümüz çağında modern imkanların sağlık alanında da oluşturulması için hastanede ciddi modernizasyon çalışmaları yürütülürken, doğumhane

kapasitesi 8 yataktan 15 yatağa çıkarıldı. Hastanede modernizasyon çalışmaları sürerken, doğumlarda sezaryenin tercih edilmesi dikkat çekti. 2009 yılında 230 normal, bin 252 sezaryen, 2010 yılında 201 normal, bin 31 sezaryenle doğum gerçekleşti. 2011 yılının Ocak ayında ise 78 sezaryen, 18 normal doğum oldu.

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, hastanenin en önemli birimlerinden bir tanesinin doğumhane olduğunu, yılda yüzlerce bebeğin dünyaya gözlerini açtığı birimde fiziki şartların ve alt yapının en yüksek seviyede olması gerektiğini söyledi.

Doğumhanede yaptıkları yenileme çalışmalarının tamamlandığını belirten Selçuk, "Modern bir ünite şuan hizmet vermekte. Yatak kapasitemizi artırdık. Hastanemizde ayrıca sezaryenle doğum oranında büyük artış var. Özellikle anne adayları sezaryenle doğumu tercih ediyor. Doktorlarımız da yaptıkları tıbbi değerlendirmenin ardından ağırlıklı olarak sezaryenle doğum yöntemini kullanıyor. Doğumhanenin yenilenmesi ve yatak kapasitesinin artırılması, hastanemizdeki doğum sayılarını da artıracak" dedi.

ANNE ADAYLARI SEZARYENİ TERCİH EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2011 Perşembe 12:23:02
Güncelleme :17 Şubat 2011 Perşembe 18:44:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?