2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Anne katiline ceza verilmedi

Samsun'da annesini tek bıçak darbesiyle, ablasını da 11 yerinden bıçaklayarak öldürmekten yargılanan şahsa şizofreni hastası olduğu için ceza verilmedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tedavi olana kadar akıl hastanesinin kapalı bölümünde tutulmasına karar verdi.


Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, Yenidoğan Mahallesi'nde yaklaşık 9.5 ay önce namaz kılan annesi Zeynep Önem'i (64) mutfaktan aldığı ekmek bıçağı ile karnından, annesinin feryadı üzerine uyanarak yardımına koşan ablası Nurgül Önem'i (41) de 11 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Ufuk Önem'in (41) yargılanması sona erdi. Ufuk Önem, bir önceki duruşmada verdiği ifadede, "Siz beni evrensel hukuka göre yargılıyorsunuz.

Gelme gitme gibi bir mesele oldu. Siz olsanız ne
yaparsınız. İnsan hakları var" demişti. Hakimin cinayeti niçin işlediğini sorması üzerine Önem, "Bir gelme gitme meselesi var. Niye soruyorsunuz? İnsanlığın kuralı. Biz 40 yaşında dünyaya geldik. Geldik gideceğiz. Ben niye 40 yaşında dünyaya geldim. 12-13 yaşında dünyaya gelmem gerekiyordu. Zira, ruhum çalınıyordu" ifadelerini kullanmıştı.


İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilen Ufuk Önem ile ilgili 4. İhtisas Kurulu tarafından mahkemeye gönderilen raporda, şahsın şizofreni hastası olduğu ve Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 31/1. maddesi gereği ceza ehliyetinin olmadığı belirtildi. Hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Ufuk Önem için mütalaasını açıklayan savcı, Adli Tıp Kurumu'nun raporu doğrultusunda kanun gereği kendisine ceza verilemeyeceğini belirtti.

Hakimin son sözünü sorması üzerine Ufuk Önem, "Ben ne
diyebilirim ki efendim. Desem ne olur. Yaptım işte belli" diye cevap verdi.
Mahkeme heyeti, TCK'nın 82/1 maddesi gereği hakkında 2 kez ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle dava açılan Ufuk Önem'e adli tıp raporuna göre ceza vermeye yer olmadığına karar vererek, ruhsal yönden tedavisi tamamlana kadar bir Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde güvenlik tedbirinin uygulanmasına karar verdi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 14:28:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?