2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Anne ve 3 çocuğun okuma azmi

'Ana-Kız Okuldayız' okuma-yazma kampanyası kapsamında Samsun'un Canik ilçesinde düzenlenen kursa bir anne, 3 çocuğuyla katıldı.

'Ana-Kız Okuldayız' kampanyası kapsamında Canik İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün işbirliğiyle düzenlenen okuma-yazma kursu törenle başladı. 100. Yıl İlköğretim Okulu'nda 50 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirilen törene Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kamil Kazmi, öğretmenler ve kursiyerler katıldı. Tören öncesi 100. Yıl İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibinin sunduğu gösteri beğeniyle izlendi.

Kursa, 10 çocuk sahibi olan Fatma Hamurcuoğlu (42), okuma-yazma bilmeyen çocukları Erol (23), Birol (20) ve Erkan (19) ile birlikte katıldı. Çocukların ilkokul terk olduğu ve okuma-yazmayı tam olarak bilmediği için kursa katıldığı öğrenildi. Ayrıca, kursun en yaşlısı olan 55 yaşındaki Neva Çelikbilek, "Okuma yazma kursuna katıldığım için çok mutluyum. Okuma bilmediğim için birçok yerde sıkıntı çekiyordum. Çok istediğim okuma-yazmayı açılan kursla birlikte öğreneceğim için çok mutluyum" dedi.

Canik ilçesinde 41 kurs açtıklarını dile getiren Kamil Kazmi, 403 bayan olmak üzere toplam 455 kişinin okuma-yazma öğrenmesini sağladıklarını ifade etti.
Daha sonra Canik Belediye Başkanı Osman Genç, kursiyerlere kitap ve kırtasiye malzemesi verdi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 15:20:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?