6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Annelere eğitim semineri

Canik Belediyesi ile Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü tarafından ortaklaşa başlatılan annelere yönelik eğitim seminerleri devam ediyor.

Canik Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde bulunan Sürekli Eğitim Merkezi'nde kasım ayında başlayan eğitimden anneler oldukça memnun. Eğitim programına konuşmacı olarak katılan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden Anne-Çocuk Eğitimi Program Öğretmeni Yeşim Demir, bilinçli ve sorgulayan yeni nesillerin yetiştirilmesinde anne eğitimin önemli olduğunu söyledi.

Çocukların eğitiminde 7 yaş sınırının çok geç olduğunu belirten Demir, "Çocuklar bir bardak gibidir. Üçte ikisi 6 yaşına kadar olan zamanı kapsıyor ve aile içinde doluyor. Geri kalan üçte birlik kısım ise okul ve çevre ile doluyor. Bu nedenle geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek isteyen Canikli annelerin mutlaka bu eğitime katılmaları gerekmektedir" dedi.

25 Haftalık zaman içerisinde anne eğitimlerinin haziran ayına kadar süreceğini belirten Yeşim Demir, "Eğitimlerimizde, 'çocuklarımızın kişilik gelişimlerini nasıl destekleriz'i öğretiyoruz. 6 yaşındaki çocukların gelişimiyle ilgili uzman kadrolar tarafından hazırlanan Zihinsel Eğitim Programı (ZEP) var. Bununla çocuklarımızın gelişimini en güzel nasıl sağlarız onu sağlıyoruz. Anne ZEP'lerimizi uygulayarak çocuklarının el ve göz koordinasyonunu, kas gelişimini ve ders çalışma alışkanlığı kazandırmış oluyoruz. ZEP'lerimizle çocuklar ders çalışma alışkanlıklarını ve sorumluklarını öğrenmiş oluyor" diye konuştu.

Çocukların gelişiminde en büyük rolü üstlenen anneler ise verilen eğitimin geç; ama güzel olduğunu, bilinçli ve sorumluluğunu bilen yeni nesillerin yetişmesinde bu tür eğitimlerin daha önceden verilmesi gerektiğini vurguladılar. Canik Belediyesi Sosyal Tesisleri Sürekli Eğitim Merkezi'nde verilen eğitime annelerin mutlaka katılması gerektiğini ifade eden anneler, eğitime katılamayan annelerin tek sıkıntılarının evde çocuklarının olması olduğunu ve bu sıkıntının giderilmesi için de bölgeye kreş açılması gerektiğini dile getirdiler.

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 13:08:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?