2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Annenin 'büyük' fedakarlığı

Samsun'da bir anne doğuştan görme engelli olan oğlunu 1 yıldır, 2 araç değiştirerek 1 saat uzaklıktaki okuluna getirip, götürüyor.


Samsun'a 50 kilometre mesafedeki Kavak ilçesinde yaşayan Gülten Çağın (42), hafta içi her gün sabah saat 05.00'de kalkarak, görme engelli oğlunu okula getirip götürüyor. Evden yaklaşık 30 dakika uzaklıkta olan minibüs durağına yürüyen anne Gülten Çağın ile oğlu Enes, 45 dakikalık yolculukla Samsun'a geliyor. Yeniden dolmuşa binen anne ve oğlu, Adnan Ölmez İlköğretim Okulu'na gidiyor.


Sınıfa yaklaşık 30 dakika erken gelerek oğluna ders çalıştıran Gülten Çağın, çocuğu için her şeyi yapmaya göze aldığını ifade etti. Eşi memur olan Gülten Çağın, "Günde yaklaşık 25 TL masrafımız oluyor. Benim Enes'in haricinde 2 çocuğum var. Her gün buraya gelip gitmem onlar için de zor oluyor. Ancak, görme engelli oğlumu da okutmak zorundayım. Çocuğum için fedakarlık elbette yapacağım. Bu benim görevim. Bunu her anne yapar" dedi.


Her gün uzak yerden okula gidip gelmenin zor olduğunu söyleyen Enes Çağın, dolmuşlarda yorgunluktan uyuduğunu söyledi. Her sabah sınıfa en erken Gülten Çağın'ın oğluyla birlikte geldiği hatırlatan öğretmen Ali İmalı, "Annemizin yaptığı fedakarlık takdire şayandır" diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 11:23:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?