6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Arazilerin hasar tespit çalışmaları

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde doludan zarar gören tarım arazilerinde zarar tespit çalışmaları başladı.


Çalışmaları yerinde inceleyen Tarım Sigortaları Havuzu A.Ş. (TARSİM) Karadeniz Bölge Koordinatörü Bülent Yaşaroğlu, Karadeniz Bölge koordinatörlüğü olarak Artvin'den Sakarya'ya kadar 16 ili kapsayan 40 bin adet poliçeli alanla en büyük bölge olduklarını söyledi.


Bülent Yaşaroğlu ,Vezirköprü'de 979 adet poliçe bulunduğu bunlardan 320 adetinden hasarlı ihbarı yapıldığını belirterek, 6 eksperle hasar tespit çalışmalarının titizlikle devam ettiğini ,çalışmaların bir hafta içinde sona erdirilmesi planlandı söyledi.


Yaşaroğlu, şu ana kadar yapılan hasar tespit oranları değişmekle birlikte yüzde 100 hasarlı olan ürünlerin olduğunu belirterek, "Poliçesi kesilen 6 bin 682 dekar tarım arazisinde zarar var. En az bir bu kadarda sigortasız alanda zarar var. Maalesef yasalar gereği artık dolu ve selden zarar gören çiftçilerin zararları devlet tarafından karşılanmıyor. Bakanlık bu gibi durumlara karşı çiftçilerimizin ürün sigortası yaptırmasını istiyor. Ürün sigortası yaptıran çiftçilerin sigorta bedellerinin yarısı da
devlet tarafından karşılanıyor. Şimdi bu konunun üzerinde durarak, tüm üreticilerimizin sigortalarını yaptırmalarını sağlayacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2008 Pazar 17:08:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?