2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Arızalanan uçak panik yarattı

Onur Havayolları'nın İstanbul-Samsun seferini yapan MD-88 tipi yolcu uçağı, kalkışından 20 dakika sonra sinyal arızası nedeniyle Atatürk Havalimanı'na geri döndü. Büyük panik ve korku yaşayan yolcular, başka bir uçakla Samsun'a gönderildi.


İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 12.15'te kalkış yapan MD-88 tipi uçakta pilot arıza fark etti ve alana teknik ekip çağırıldı. Teknik ekiple görüşme yapan pilot, daha sonra uçağı havalandırdı. Ancak kalkıştan 20 dakika sonra elektrik arızası fark edildi ve pilot yolculara teknik arıza dolayısıyla İstanbul'a geri döneceklerini bildirdi. Bu sırada uçakta korku ve panik yaşandı. Uçak, Atatürk Havalimanı'na indikten sonra yolcular aynı havayolu şirketine ait aynı tip bir başka uçakla Samsun'a
gönderildi. Yolculardan 5'inin arızalı uçaktan indikten sonra üzerindeki korku ve paniği atamadıkları için diğer uçağa binmeyerek İstanbul'da kaldıkları öğrenildi.
Uçak, saat 15.30 sıralarında Samsun-Çarşamba Havaalanı'na iniş yaptı. Uçaktan inen yolcular, yaşadıkları korku ve panik dolu dakikaları anlattılar. Bazı bayan yolcular, korktukları için ağladıklarını ve çok dua ettiklerini söylediler.

Uçakta bulunan yolculardan Nusret Sağlam, "Uçak zaten 45 dakika rötarlı kalktı. Pilot havalanmadan önce arızayı fark etmiş olacak ki, teknik ekip gelip pilotla konuştu. Daha sonra uçak havalandı ve bize 10 bin metreye kadar çıkacağımız söylenirken, bu irtifaya
çıkamadığımız fark edildi. Daha sonra geri dönüş yapacağımız ve teknik arıza olduğu söylendi. Bu sırada panik yaşayanlar oldu. Zaten 5 yolcu da İstanbul'da kalıp, yeniden uçağa binip Samsun'a gelmedi" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 17:46:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?