6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Arkadaş katiline müebbet istendi

Samsun'da birlikte içki içtiği arkadaşını borç yüzünden çıkan tartışmada bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan şahsın, müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, birlikte içki içtiği arkadaşı Kenan Elibüyük'ü (46) kendi evinde bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Mevlüt E.'nin (51) yargılanmasına devam edildi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Kemal Ç., olay günü birlikte içki içtiklerini ve Mevlüt E.'nin alacak-verecek yüzünden ölen arkadaşı ile kavga edip boğuşarak birbirlerine çirkin sözler sarf ettiklerini belirterek, "Mevlüt E., Kenan'a bıçakla saldırdı. Beni kan tuttuğu için bu sırada evden dışarı kaçtım. Olay alacak-verecek meselesi yüzünden meydana geldi" dedi.

Savcı toplanan deliler doğrultusunda mütalaasını açıklayarak, Mevlüt E.'nin adam öldürmek suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Duruşma sanık avukatının yazılı savunmasını sunmak için süre istemesi üzerine karar verilmek üzere ileri bir tarihe ertelendi.

Karadeniz Mahallesi'nde yaklaşık 3 ay önce meydana gelen olayda, Mevlüt E. (51), bekar evi olarak kullandıkları yerde arkadaşları ile birlikte içki içerken Kenan Elibüyük'ü (46) borcunu ödemediği için çıkan tartışmada bıçaklayarak öldürmüştü.

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 15:27:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?