2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Arslan'dan Bektaş'a eleştiriler

Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hasan Arslan, Atakum Belediyesi'nin, özel sektör yatırımları ve Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerini kendi icraatları gibi lanse ettiğini ileri sürdü.


Hasan Aslan yaptığı açıklamada, emlak ve inşaat sektörünün son 5 yılda cumhuriyet tarihinin en yoğun ve hareketli dönemini yaşadığını, bu hareketlilikten Samsun'un da nasibini aldığını ifade etti. Konut alanında Atukum'un yıldızı parlayan ilçe olduğunu kaydeden Arslan, konut sektöründe böylesine yaşanan hareketin olduğu bir dönemde Atakum bölgesinde kayıt dışı olarak çalışan ve ülke ekonomisine de önemli zarar vererek en iyi emlakçılık yapan kişinin de kim olduğunun bilindiğine dikkat çekti. Arslan, “Atakum bölgesi, en çok inşaat yapılan ve tercih edilen bölge sıralamasında sadece Samsun'da değil, Karadeniz'de 1. sırada yer alan ve yıldızı parlayan bölge konumundadır. Bu sadece belediye başkanının başarısı da değildir. Bunun en büyük nedeni ise Atakum'un öncelikle üniversite bölgesinde olması, coğrafi yönünden bakıldığında sahil bandında bulunması ve turizm bölgesi olması, konut inşaat alanlarının imara açılarak yeniden yapılanması için müsait bölge konumunda bulunmasıdır” dedi.


Açıklamasında Atakum Belediyesi'ne yönelik eleştirilerde bulunan Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hasan Arslan, şunları söyledi: “Atakum'da özel şirketler tarafından yapılan ve halkın hizmetine sunulan özel hastane ve alışveriş merkezini, yeni açılan iş yerlerini ve banka şubelerini adeta kendi başarısı olarak anlatan, hatta Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan projeleri adeta kendisine mal eden Belediye Başkanı Adem Bektaş, asfalt plenti, sahil yolu ve servis yolundan da bahsediyor. Adem Bektaş'ın, turizm bölgesi olan Atakum'da yapmayı vaat ettiği, bilboardlarda tanıtımlarını yaptığı ve unuttuğu veya yapamadığı Sahil Yolu Projesi vardı. Sahil Yolu Projesi yalan mı oldu, hayal mi oldu? Adem Bektaş turizm adına Atakum'da ne yaptı? Çıksın kamuoyuna bunu açıklasın. Adnan Menderes Bulvarı ortada, köstebek yuvası olan yağmurlarda adeta gölet haline gelen sahil yolu ile ilgili hayal olan projesini de herkes biliyor. Yapılmamasının nedenini ise biz çok iyi biliyoruz.”

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 15:58:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?