2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Artık her ay otomobil müzayedesi var

SAMSUN'DA OTOMOBİL MÜZAYEDESİ

Karadeniz'de ilk defa Samsun'da yapılan müzayede ile ikinci el otomobiller yeni sahiplerini buldu.

DOD Samsun Bayisi olan Erçallar A.Ş., elindeki ikinci el otomobilleri satmak için müzayede düzenledi.

Tekkeköy ilçesi Samsun-Ordu karayolu üzerinde bulunan Erçallar Plaza'da gerçekleştirilen müzayede büyük ilgi gördü. Müzayedede otomobiller açık artırma usulü satıldı.

Müzayede hakkında bilgi veren DOD Samsun Bayisi Erçal Fındık Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Koordinatörü Burhan Erçal, Karadeniz'de ilk defa Samsun'da otomobil müzayedesi yaptıklarını söyledi.

DOD'un Türkiye'de kurumsal 2. elde piyasanın lideri konumunda olduğunu belirten Burhan Erçal, "Erçallar olarak DOD'un Samsun bayisiyiz. İstanbul, Ankara, İzmir ve Mersin'de yapılan müzayede usulü satış, ilk defa Samsun'da gerçekleştirildi. Amaç hem esnafı hem de otomobil alıcılarını uygun şartlarda araç almaya özendirmek" dedi.

Açık artırmayla yapılan satışta araçlar hakkında tüm bilgilerin müşterilere sunulduğunu anlatan Burhan Erçal, muamman bedel üzerinde minimum 100 TL artırım bedeliyle en yüksek rakamı verende aracın kaldığını kaydetti. Erçal, "Bu müzayedenin yani açık artırma usulünün Samsun'da ilk olması nedeniyle ikinci el otomobil camiasına ayrı bir renk getireceği kanaatindeyim. Her zaman ilkler zordur. Her ay burada müzayede yapmayı düşünüyoruz. 50-100 arasındaki araç satışa sunulacak. Vatandaşlar Türkiye'nin her yerinden bu satışa katılabilirler. 500 TL para yatırılıp sözleşme alarak müzayedede yer alabilirler. Aracı alırsa bu 500 TL kaparo olarak düşülüyor, alamazsa geri iade ediliyor" diye konuştu.

Erçal, ilk olmasına rağmen katılımın ve satışın iyi olduğunu ifade ederek, müzayedenin her ay yapılacağını sözlerine ekledi.

SAMSUN'DA OTOMOBİL MÜZAYEDESİ
SAMSUN'DA OTOMOBİL MÜZAYEDESİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 15:24:46
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 15:27:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?