2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Artık okula kucakta gitmeyecek

Samsun'da 65 engelliye yapılan tekerlekli sandalye dağıtım töreninde çok sevinen, annesinin kucağında okula gidip-gelen 7 yaşındaki minik Sadık oldu.


Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği tarafından temin edilen 65 tekerlekli sandalye dağıtımı için Yaşadoğu Spor Salonu'nda tören düzenlendi. Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kemal Demirel, engelliler ve engelli dernek başkan ile üyeleri katıldı.
Valilik Sosyal Hizmetler ve Engelliler Koordinasyon Merkezi'nin organizasyonunda gerçekleşen dağıtım töreninde en çok sevinen, Terme İlçesi Gölyazı İlköğretim Okulu öğrencisi Sadık Yalmancı oldu. Geçirdiği rahatsızlık sonucu ilk önce kolları, sonra ayakları kırılan ve tedaviye rağmen hareket kabiliyetini yitiren Yalmancı'nın, ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için tekerlekli sandalye bu zamana kadar alınamadı. Evden dışarı çıkamayan, okula annesi Yasemin'in kucağında gidip-gelen, okulda sürekli sınıfta
oturan minik engelli, hayalline sandalye dağıtımıyla kavuştu. Sürekli ailesinden tekerlekli sandalye isteyen engelli öğrenci, dağıtım törenin beklemeden tekerlekli sandalyeye oturarak etrafa gülücükler saçtı. Mutluluğu yüzünden okunan minik Sadık, artık annesinin kucağı yerine okula tekerlekli sandalye ile gideceğini ve çok mutlu olduğunu söyledi. Anne Yasemin ise oğlunu sürekli okula kendisinin getirip götürdüğünü, sınıftan dışarı çıkamadığını, çocuğunun talebini karşılayamamanın üzüntüsünü yaşadığını
kaydetti.
Törende konuşan Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, Avrupa gezilerinde yaptığı tespitlere değinerek, engellilere daha iyi imkanların sunulduğunu ve hizmetlerin verildiğini belirtip, "Biz onları eleştiriyoruz ama engellilerin bu halinden utanıyorum. Engellire daha iyi imkanlar sağlanmalı" dedi. Daha sonra, Realteks Tekstil'in sponsor olmasıyla alınan tekerlekli sandalyelerin dağıtımı gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 15:07:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?