6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Asansörler mercek altına alınıyor

Makina Mühendisleri Odası'nın (MMO), ölüm, yaralanma ve mahsur kalma gibi riskler taşıyan asansörlerin denetlenmesi için İlkadım'ı 'pilot bölge' seçtiği bildirildi.

MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan ve yönetim kurulu üyeleri, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'u makamında ziyaret etti. Ziyarette yaptığı açıklamada insan ve yük asansörlerinin yılda en az bir kez kontrolünün ve bakımın yapılmasını gerektiğine işaret eden Kadir Gürkan, asansörlerin yıllık bakım ve kontrollerinin yapılmadığı takdirde ölüm, yaralanma, mahsur kalma gibi sonuçları ortaya çıkardığına dikkat çekerek vatandaşları uyardı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın insan ve yük asansörleri konusundaki yönetmeliği gereği yılda en az bir kere bakımın yapılması gerektiğine vurgulayan Gürkan, "Vatandaşlarımız asansörlerin kontrolü ve bakımı konusunda gereken duyarlılığı göstermiyor. İlkadım Belediyemizle birlikte hareket edeceğimiz ortak bir çalışmayla insan ve yük asansörleri bulunan iş yeri ve apartmanlarda kontrol altına alacağız" dedi.

Uygulamada, İlkadım'ın 'pilot bölge' olacağını ifade eden Gürkan, kontrol ve bakımı yapılmayan asansörlerde yaralanma ve ölüm, mahsur kalma, gereksiz enerji sarfiyatı ve işletme masraflarının artması gibi nedenleri ortaya çıkardığını, yapılan kontrol ve bakımlarla olası kazaların önüne geçilerek can ve mal güvenliğinin sağlanacağını kaydetti.

Hizmetlerin öncelikli insan odaklı olduğunu ve vatandaşların can ve mal güvenliğine önem verdiklerini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, kontrollerin belediye zabıtasınca belirlenen günlerde periyodik olarak yapılacağını ve belde halkının can ve mal güvenliği için gerekli tedbirlerin alınacağını dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 15:03:16
Güncelleme :12 Şubat 2008 Salı 15:20:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?