5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Aşık gencin ilginç protestosu

Samsun'da işsizlik ve parasızlık nedeniyle evlenemeyen genç, "Evleneceğim para lazım" yazılı kutu açarak çaldığı saz eşliğinde protesto amaçlı para topluyor. 

Şehrin çeşitli yerlerinde elinde sazı, açtığı "Evleneceğin para lazım" kutusuyla dikkat çeken Erkan Vural Kale (23), saz çalarak caddelerde şarkı söylüyor. Arkadaşlarının da destek verdiği Kale'nin eylemini vatandaşlar şaşkın bakışlarla izliyor. Sevdiği kızı işsizlik ve parasızlık nedeniyle alamadığını öne süren Kale, sevenlerin ayrılmaması ve kavuşması için protesto amacıyla böyle bir eylemi gerçekleştirdiğini söyledi. 

"Tuğçe" adındaki sevdiğini sürekli türkülerinin arasında dile getiren Kale, kızını vermeyen babalara, ailesi için sevdiğinden vazgeçenlere, başlık parası isteyerek sevenlerin kavuşmasını engelleyenlere sözleriyle atıfta bulunuyor. Bir çok vatandaşın ve gencin destek verdiği Kale'ye, eylemini doğru bulanlar tarafından parayla ödüllendirilerek, alkışlarla destekleniyor. İlginç bir protestoya imza atan gence, özellikler çiftler özel ilgi gösterdi. 

İşsiz olduğunu, maddi durumunun çok kötü olmamasına rağmen evlenemediğini, işsizliğin sürekli önüne engel olduğunu ifade eden Kale, "Kara kara düşünürken aldım elime sazımı dışarı çıktım. Caddelerde dolaşarak tepkimi dile getirmek istedim. Aşkın büyüklüğüne inanan bir insanın. Sevenlerin hiçbir zaman ayrılmasını istemiyorum. Eyleminin asıl amacıda bu. 'Başlık parası' adı altında sevenlere işkenceler çektiriyorlar. Bende parasızlık nedeniyle sıkıntılar yaşadım. Sevdiğim kızı alamadım, bizde kavuşamadık. Bu eylemin herkese örnek olsun" dedi. 
İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2006 Salı 12:55:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?